Suzan Kardeş.... HAYALLERİNİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRDİ!

Suzan Kardeş.... HAYALLERİNİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRDİ!

Coca Cola'nın mutluluğu yakalamak için bir adım atmanın yeterli olduğunu vurguladığı 'Mutluluk İçin Bir Adım At' reklam kampanyasında; şarkıcı-makyöz Suzan Kardeş rol aldı.

Coca Cola'nın 'Mutluluk İçin Bir Adım At' sloganlı yeni reklam kampanyasında kendi hayat hikayesi ile yer alan Suzan Kardeş: "Araştırmışlar, hayallerimi nasıl birer birer gerçekleştirdiğimi görmüşler. Bu reklam filmine çıkacağımı hissediyordum..."

Hayatın tüm zorluklarına rağmen küçük şeylerden mutlu olmanın mümkün olduğunu anlatarak, mutluluk çağrısı yapan reklam serisinin Suzan Kardeş'i anlatan bölümü, dünden itibaren televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı.

TAHMİN EDİYORDUM!

Makyöz, kuaför, meyhaneci, şarkıcı ve oyuncu sıfatlarının ardından şimdi bir de 'Egyptolog' (Mısır Bilimcisi) olmayı planlayan Suzan Kardeş; Kosova'da başlayan yaşam hikayesinin özetlendiği reklam filmi için "Bu reklam filminde rol alacağımı tahmin ediyordum. Çünkü benim bütün hayallerim gerçekleşiyor" dedi.

Reklam filmi teklifi Coca Cola'dan mı geldi yoksa siz mi firmaya başvurdunuz?

Onlardan geldi. Benim yaşam hikayemi araştırmış, hayallerimi nasıl birer birer gerçekleştirdiğimi görmüşler. Çok da iyi bir araştırma yapmışlar ve tam konseptlerine uygun olduğum için beni seçmişler. Çok mutlu oldum tabii ama bir yandan bunun olacağını da biliyordum. Hissederim ben böyle şeyleri... Coca Cola'nın özellikle bayram ve Ramazan kampanyaları hikayeler üzerine kurulu ya, izlerken hep "Benim hikayemi de anlatsalar keşke" derdim. Hissediyordum yani...

Sonra teklif gelince ne dediniz? Hoşunuza gitti mi?

Ajanstan mesaj geldi önce. "Bu kadar da olamaz" diye düşündüm. Biri bana şaka yapıyor diye de düşündüm. Sonra seçilmiş olmaktan dolayı gururlandım. Çünkü o zaman "Vay be demek ki insanlar fark ediyor her şeyi" diyorsun.

İZLEDİĞİMDE AĞLADIM

Ekranla bu kadar iç içeyken neden albümlerinizdeki hiçbir şarkıya klip çekmiyorsunuz?

Bunu bana soruyorlar hep. Ben Balkan şarkıları söylüyorum. Türkçe olmadığı için kanallarda yayınlanmıyor. Son albümüm 'Makyaj Odaları Şarkıları'nı da oyuncu dostlarımla birlikte yaptım. Onlar zaten bana çok özel bir şey hediye ettiler. Onlara "Hadi, bu şarkıya bir de klip çekelim" diyemem, çok ayıp olur. Bundan sonrası sömürüye girer. Coca Cola benden önce benim klibimi yaptı işte; şaka bir yana hiç klibim yok ama reklam filmim prime time'da gösteriliyor... (Gülüyor)

Reklam filmi 32 saniye sürüyor. Kendinizi yeteri kadar anlatabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Bir kere metni yazan ekip beni çok iyi araştırmış. Siz 32 saniyelik görüntü diyorsunuz ama orada her türlü belge, bilgi, arşiv çalışması yapıldı. O kadar güzel anlatmışlar ki, ilk izlediğimde hıçkıra hıçkıra ağladım. Tabii ben de isterdim üç saat filan sürsün, insan istiyor ama mümkün değil. Annemin, kardeşimin, kızımın, akrabalarımın çok etkileneceğini düşündüm. Onun için daha büyük bir duygusallık içine girdim.

BARDOT GİBİ BURUŞACAĞIM

Reklam filmi çekimi için 'Saç-Makyaj Suzan Kardeş' şartı koydunuz mu?

Koymaz olur muyum! Çok ısrar ettim, Suzan Kardeş'i çağırdılar. Çok pahalıymış kendisi ama biz hiçbir masraftan kaçınmadık. (Gülüyor)

Bundan sonraki hayaliniz ne?

Daha güzel albümler yapmak hayalim var... Bazı albümleri, Balkan şarkılarını anlamıyorlar. O şarkıları Türkçe'ye çevirebilmek... Çok güzel bir meyhane açmak, konser vermek... 8 Temmuz'da yine Turkcell Kuruçeşme Arena'da konserim olacak ve hayal ettiğim ünlü Balkan şarkıcıları ile birlikte şarkılar söyleyeceğim. Beyoğlu Zarifi'de pazartesi geceleri arabesk, çarşamba geceleri Balkan müziği yapıyorum.

Bunlar hep hayallerimin parçaları. 10 tane hikayem var, onlar web sayfamda yayınlanıyor. Belki ileride roman ya da film olurlar. Kızım çizgi roman eğitimi alıyor, belki 20 yıl sonra benim çizgi romanımı yapar... Bodrum'da meyhanemi açacağım, yemekler yapacağım, canım isterse şarkı da söyleyeceğim. Orada Brigitte Bardot gibi buruşarak ölmek istiyorum.

Son albümünüzde Demet Akbağ'dan Olgun Şimşek'e, Cem Yılmaz'dan Nejat İşler'e kadar Türkiye'nin en ünlü oyuncuları sizin için şarkılar söyledi. Senelerce makyaj odasında birlikte çalıştığınız isimler bunlar... Diyaloglarınızı iyi tutmanızın, iyi ilişkiler kurmanızın da size faydası olduğunu düşünüyor musunuz?

Tabii, herkes için geçerli bu. İnsanları hiç kıramam ben çünkü bunun bana bir getirisi olmaz. İlişkilerime emek veririm. Herkesi anlamaya çalışırım. Bunu planlayarak yapmıyorsun ama yaptığın iyilikler bir gün sana mutlaka geri dönüyor. İnsanlar, sevgiyle bir şey yapmayı unutmuş. Ben dünyayı değiştiremem ama belki söylediğim bir söz, bir cümle belki de varlığım birilerine ışık olur. Ben belki bir sürü kadına umut veririm.

İçinde şarkıcılık mı kaldı; biriktir üç kuruş, kendin için bir şarkıyı git stüdyoya kaydet! İçinde kalmasın. Balerin olmak istiyorsan dene, İngilizce öğrenmek istiyorsun git yap. Ben Egyptolog (Mısır Bilimci) olmak istiyorum; belki bir gün olurum. Mısır'a hiç gitmedim ama çok büyük ilgim var. Kavak ağaçlarına düşkünlüğüm var mesela... 'Kavaklar' şarkısı çok önemlidir o yüzden benim için.

Sezen, kendimi daha iyi anlatacağım bir kapı açtı

Sizi albüm çıkarmak için cesaretlendiren isim 20 yıldır birlikte çalıştığınız aynı zamanda yakın arkadaşınız Sezen Aksu'ydu; daha önce defalarca anlattınız. Coca Cola'nın reklam filminde de parmağı var mı Aksu'nun?

Hayır, ama bu reklam filmi bana Sezen Aksu'nun cennette açtığı kapı sayesinde geldi. 47 yaşımda ilk albümüm çıktı, devamı da geldi. Daha da gelecek gibi görünüyor. Bu kadarını ben bile hayal etmemiştim. Dünyanın en yakışıklı, en şahane, en süper adamı ile evlenmişim gibi hissediyorum kendimi. Hâlâ kendim için "Yaşlıyım" demiyorum ama belli bir yaşa geldim. Bir yaştan sonra daha sakin olursun normalde ama Sezen Aksu bana kendi karakterimi daha iyi anlatabileceğim bir kapı açtı.

Galiba ben de kadınlara her yaşta hayata yeniden başlayabileceklerini gösterdim. Reklam filminin sloganı da o, zaten 'Mutluluk İçin Bir Adım At'. Adım atmak gerekiyor. Durup beklersen gelmiyor çünkü. Çok çalıştım ben...

Hikayesi Kosova'da başladı

Suzan Kardeş, 1960 yılında Kosova'da doğdu. Profesyonel çalışma hayatına 1982 yılında Şan Tiyatrosu'ndaki oyun ve müzikallerin saç-makyajlarını yaparak başladı. Birçok sinema, tiyatro, reklam, fotoğraf çekimleri, kliplerde ve sahne çalışmalarında ünlü sanatçılarla makyöz ve kuaför olarak çalıştı. Ardından çeşitli dizi ve sinema filmlerinde oynadı, 1997 yılında ilk albümü 'Bekriya'yı çıkardı. Halen sahne çalışmaları yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.