Tanju Babacan...‘MESLEĞİNİZİN ÇIRAĞI OLUN!'

Tanju Babacan...‘MESLEĞİNİZİN ÇIRAĞI OLUN!'

Sanat ve siyaset dünyasına kadar pek çok kesime hitap eden, yurtdışında birçok üniversitede konferanslar veren ünlü modacı Tanju Babacan, uluslararası moda eğitimi veren Altier Academy’nin öğrencileriyle buluştu.

ZAHMET ETMEDEN RAHMET OLMAZ

51 yaşında olan ve 28 senedir meslek tecrübesine sahip Tanju Babacan, gençlere alaylı bir modacı olduğunu fakat en son Milano Devlet Üniversitesi’ne konuşmacı olarak gittiğini söyleyerek kendisiyle gurur duyduğunu belirtti.

1991 yılında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen yarışmada erkek tasarımcılar arasında birinci olarak ilk ödülünü Vitali Hakko'nun elinden almaya giderken otostop çektiğini belirten Babacan, zorluklar içinde kendisini yetiştirdiğini anlattı.

Geleceğin moda profesyonellerini son teknolojik sınıflarında yenilikçi eğitimlerle buluşturan Altier Academy, aynı zamanda öğrencilerini Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcıları ile tanışma imkanı sunarak onları her açıdan profesyonel iş hayatına hazırlıyor.

Akademi bu kapsamda düzenlediği son seminerinde kırmızı sakalıyla dikkatleri üzerine çeken ve başarısıyla adından sıkça söz ettiren modacı Tanju Babacan’ı ağırladı.

Tecrübelerini genç öğrencilere anlatan Babacan yeni nesilin sirkelenmesi gerektiğini söyleyerek tavsiyelerde bulundu :

‘Şimdiki yaşadığımız çağda bu kadar imkan varken her şey elinizin altındayken tembelliğe tahammül edemiyorum.

Sıklamen ne renktir diye gençlere sorduğumda bilmiyorlar oysaki bahçede ekili birbirlerine bakıyorlar.

Bir meslek edinmek istiyorsan bu mesleğe zahmet etmeden rahmet olmaz. Kalbiniz ve gözünüz bu yolculukta olmak zorunda.

Mesleğinizin çırağı olun, çıraktan ustaya yolculuk çok kıymetli bir yolculuktur. İllaki ünlü bir modacıda staj yapmak istiyorlar fakat mahalledeki de terzi.

Gelen stajyerler Tanju Bey ben daha ne kadar kumaşçılara gideceğim dedi. Ben hala kumaşçılara gidiyorum, kumaş tezgahtarlarına selam vermeyenler var.

30 yıllık kumaş tezgahtarına aşağı bir gözle bakıyorlar. Oralardan beslenmezsen konuşmazsan nasıl öğreneceksin. Dokuma ile örgü arasındaki farkı daha bilmiyorlar.’ dedi

‘MODADA KOPYACILIK OLMAZ’

Tanju Babacan, moda sektörüyle ilgili olarak; ‘Kopyacılık ile esinlenmeyi birbirlerine karıştırıyorlar.

Esinlenmek için denizin rengine ve kumuna bakmak yerine büyük modacılara ve markalara bakarak direk kopyalıyorlar, modada kopyacılık olmamalı’ dedi.

tanjubabacan_plaket.jpg

Seminer sonunda Altier Academy Yönetim Kurulu Başkanı Güler Selamet, değerli katılımlarından dolayı Tanju Babacan’a teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.