Tansel Karaduman... "CEM YILMAZ YÜZÜNDEN KÜPEMİ ÇIKARDIM" !..

Tansel Karaduman... "CEM YILMAZ YÜZÜNDEN KÜPEMİ ÇIKARDIM" !..

Sahnede şarkıcı kimliği ile uzun zamandır konserler veren Tansel Karaduman, Sözcü Gazetesi’nde samimi açıklamalarıyla yer aldı…

Asım Ekren’den Genco Arı’ya kadar ünlü isimlerin orkestrasında yer aldığı genç müzisyen, şarkıcı Tansel Karaduman, ilginç öyküsünü ilk kez anlattı. 

Tansel Karaduman’ı sahnede izlediniz mi bilmiyorum; ama eğer izlediyseniz benimle aynı hisleri paylaştığınızdan yana hiç kuşkum yok. Bir adam sahneye ancak bu kadar yakışır! Şimdilerde albümünün çıkış şarkısı Her Gece’yi yeni düzenlemesi ile single olarak çıkaran genç müzisyenin ilginç de bir yaşam öyküsü var…

Evden öğretmen olmak için çıkıp, şarkıcı olmuşsun!…

Spor akademisi mezunuyum. Bir dönem beden eğitimi öğretmenliği yaptım. Ama müzik hep vardı hayatımda. Çocukluğumdan beri nerede bir mikrofon görsem, çıktım şarkı söyledim. Büyükbabamın sesi çok güzeldi. Dayım; hemen hemen bütün enstrümanları çalardı. Dolayısıyla müzikle uğraşmak için bunlar hep benim için etkendi.

Müzik eğitimi de aldın mı?

Hiç eğitim almadım. Müzikte tamamen alaylıyım. Üniversitedeki ev arkadaşlarım sayesinde ilk gitarıma sahip olmamla, bu konuda kendimi geliştirmeye başladım ve buralara geldim.

Beste de yapıyor musun?

Her Gece’nin söz ve müziği bana ait. Başka bestelerim de var.

Herkes tek şarkılık single yaparken, albüm işi riskli değil mi?

Açık söylüyorum; bende deli cesareti var. Albüm hem riskli hem de masraflı. Üstelik pop caz albüm benimki. Ama ben bu riski bile bile göze aldım. 

“BABAM MADENCİ” 

Sahneye kalabalık bir orkestra ile çıkıyorsun. Üstelik hepsi de ünlü isimler. Çok mu kazanıyorsun?

Herkes de bizi çok para kazanıyor zannediyor. Halbuki biz para mara kazanmıyoruz. Emekçiyiz…

Emekçiyiz derken?…

Ben bu lafı çok sık kullanırım. Çünkü benim babam maden işçisi. Zonguldak’ta büyüdüm. Babam hâlâ madene iniyor. Çok arkadaşını kaybetti. Biliyorsunuz; madencilik babadan oğula geçer. Ben oradan kaçanlardanım. 

Cem Yılmaz yüzünden küpemi çıkardım!… 

Seni Cem Yılmaz’a benzeten oldu mu hiç?

Çoook! Hatta bende de iki küpe vardı. İnsanlar karıştırmasın diye tekini çıkardım.

Tanışıyor musun peki Cem Yılmaz’la?

Asker arkadaşım!…

Şaka(!) ?…

Ben askerliğimi Bodrum Askeri Kampı’nda yaptım. O dönemde Cem Yılmaz da askerdi. İki gösteri yapmak için bizim kampa geldi ve benim sorumlu olduğum bölümde kaldı. Üç gün beraberdik. 

Ayrıca müzik camiasında sahnesi en çok konuşulan isimi olarak da anılan sanatçı Cumartesi akşamı BKM Mutfak Sahnesi’ndeki konserini Pazar Sabahı’nın ilk ışıklarına kadar devam ettirerek, sahnede bir ilke imza attı… 

Bir Cumartesi gecesi sabahın ilk ışıklarına kadar klasikleşmiş şarkılarla eğlenebileceğini kanıtlayan şarkıcı, Sezen Aksu’dan Fatih Erkoç’a, Levent Yüksel’den Emre Altuğ’a kadar sevilen sanatçıların şarkıları ile kendisini dinlemeye gelenleri eğlendirdi. 

Çok eğlenceli şarkıların yanı sıra repertuvarında nostaljinin de ön planda olduğu gece, Tansel Karaduman’ın canlı performansının ne kadar iyi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.