Tanyeli... AVUSTURALYA KÜLTÜR BAKANI'NI MUTFAĞINDA AĞIRLADI!..

Tanyeli... AVUSTURALYA KÜLTÜR BAKANI'NI MUTFAĞINDA AĞIRLADI!..

İstanbul - Sydney arası mekik dokuyan Ünlü Oryantal Tanyeli; 60.000 kişinin ziyaret ettiği, Türk yemek kültürünün tanıtımı ile alakalı yapılan; “Test of Turkey 2017 “ festivalinin kapanışında sahneye çıktı.

Uzun süredir sahneye çıkmayan ve teklifleri geri çeviren ünlü oryantal; “Konu Türkiye’nin tanıtımı olduğunda benim için akan sular durur” dedi.

Gecede kendi hazırladığı, 3 özel koreografi ile sahneye çıktı. Türkiye’nin etnik danslarını, Aborjin Müziği ile harmanlayıp sahneye koyan ünlü oryantale, sahnede halk oyunlarından Gökden Kılıç ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Sevinç Demir de eşlik etti.

Festivalde ‘Tanyeli’s Kitchen’ olarak stant açan ünlü oryantal Ege Usulü ve Antakya Usulü kuru patlıcan dolması ve mercimek köftesi; Türk Vejetaryen Mutfağı adı altında da 7 çeşit yemek ile Türk Mutfağını yabancı kültürlerle buluşturdu. Yaklaşık 500 kilo dolma tüketimi ile bir rekora imza attı.

Tanyeli’nin mutfağını ziyaret eden, Avusturalya Çok Kültürlülük Bakanı Ray Williams Tanyeli’yi tebrik etti. Tanyeli’ de minnettarlığını, bakana dolma ikram ederek gösterdi.

YOUTUBE KANALINDAN TÜRKİYE’NİN TANITIMINI YAPACAK.

YouTube kanalı Tanyeli’s World olarak açtığı youtube kanalından Türk Yemekleri tarifleri ve dans dersleri videoları ile Türk Yemek ve Dans Kültürünün tanımına katkıda bulunacağını söylerken; kanalında Avusturalya Çok Kültürlülük Bakanı Ray Williams’ı ağırlamaya hazırlanıyor.
Tanyeli önümüzdeki günlerde 800.000 kişinin katıldığı Ester Festivaline hazırlanacak; yaprak sarması ile katılarak Türk Yemek Kültürünü tanıtmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.