Teknolojide dev ortaklık… FACEBOOK RAY-BAN STORİES SATIŞA ÇIKTI

Teknolojide dev ortaklık… FACEBOOK RAY-BAN STORİES SATIŞA ÇIKTI

Facebook ve Ray-Ban iş birliği ile geliştirilen ilk akıllı gözlük satışa çıktı. Ray-Ban Stories ismiyle anılan akıllı gözlük LensCrafters ve Sunglasses Hut mağazaları da dahil olmak üzere Ray-Ban’ların satıldığı hemen hemen her yerde satışa çıkacak. Ancak Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Akıllı gözlükler muhtemelen ilerleyen yıllarda sık sık gördüğümüz bir ürün haline gelecek. Daha önce Snapchat ve Huawei ile gördüğümüz akıllı gözlük furyasına şimdi ise elini her işin altına sokan Facebook’ta adım attı. Facebook’un Ray-Ban ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda ortaya çıkan Ray-Ban Stories resmi olarak tanıtıldı. 

facebook-ve-ray-ban-ortak-urunu-akilli-gozlukler-696x392.jpg

Akıllı Gözlük Ray-Ban Stories’in çerçevelerinde video ve fotoğraf çekmek için öne bakan iki adet kamerası bulunuyor. Gözlükle klipler düzenlenebiliyor ve telefondaki diğer uygulamalarla paylaşılabiliyor. Bu noktada Facebook View isimli yardımcı bir film rulosu uygulamasıyla senkronize ediliyor. Gözlükte kayda başlamak için fiziksel bir buton yer alıyor ancak kullanıcılar eller serbest modunda fotoğraf ve video çekmek için “Hey Facebook, video çek” diyerek de bu işlemleri tamamlayabiliyor. 

Normal bir Ray-Ban gibi görünüyor

Fotoğraf ve video çekme konusundaki temel yetenekleriyle, Ray-Ban Stories, Snapchat’s Spectacles’ın esasen daha şık bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Gözlükte çerçevenin her iki tarafında hoparlörler bulunuyor. Bu sayede Bluetooth üzerinden arama yapabilir, telefonu çıkarmaya gerek kalmadan müzik ya da podcast dinleyebilirsiniz. Çerçevenin yan tarafına yerleştirilen dokunmatik yüzey ile dinlenen içerik durdurulup, başlatılıp ya da değiştirilebiliyor. 

Ray-Ban Stories, Facebook ile Ray-Ban’in ana şirketi olan Avrupa gözlük devi EssilorLuxottica arasındaki çok yıllı ortaklığın ilk ürünü. Yapabilecekleri sınırlı olsa da, Ray-Ban Stories şimdiye kadar piyasaya çıkan en normal görünümlü, erişilebilir akıllı gözlük olarak anılıyor. Her iki şirket de bunları, grafikleri gerçek dünya üzerine yerleştiren daha gelişmiş artırılmış gerçeklik gözlüklerine doğru bir adım olarak görüyor.

zuckerberg-video-ile-duyurmustu.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.