TELEFONUNUZU RAHATLATACAK 5 ÜCRETSİZ UYGULAMA!

TELEFONUNUZU RAHATLATACAK 5 ÜCRETSİZ UYGULAMA!

Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonunuzun arka plan uygulamaları yüzünden yavaşladığını düşünüyorsanız bu 5 uygulama size ilaç gibi gelecek.

Akıllı telefonların en büyük problemlerinden bir tanesi batarya süreleri. Hiçbir kullanıcı akıllı telefonunu günde birkaç kez şarj etmek istemiyor ancak bu durum ne yazık ki önlenemiyor.

Özellikle de telefonun kullanılmaya başlamasından bir süre sonra akıllı telefonların batarya süreleri hem pillerin kapasitelerinin azalması hem de eski uygulama kalıntılarının artması nedeniyle iyiden iyiye kısalıyor.

Ancak Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan bazı uygulamalar, batarya süresine az da olsa bir etki yapabiliyor.

Bu uygulamalar, arka planda sürekli olarak çalışan uygulamaları devre dışı bırakarak telefonun boştayken bile tükettiği gücü azaltmaya çalışıyorlar.

Bu haberimizde, 2019 yılının bu konudaki en iyi 5 uygulamasından bahsedeceğiz.

2019 yılının en iyi 5 arka plan temizleme uygulaması:

1. KillApps

 KillApps

KillApps isimli bu uygulama, akıllı telefonunuzda çalışır durumda bulunan uygulamaları kapatmanızı sağlıyor. RAM boşaltma işlemini de yapabileceğiniz bu uygulama sayesinde hem akıllı telefonunuz daha rahat bir şekilde çalışıyor hem de batarya kullanımı optimize edilmiş oluyor.

Üstelik bu uygulama, CPU ve GPU kullanımlarını da düşürerek telefonun soğumasını sağlıyor.

 

2. Task Killer

Task Killer

Yavaşlayan bir telefonu hızlandırmak için önerilen uygulamalardan bir tanesi de Task Killer.

Bu uygulamayı kullanarak telefonunuzun arka planında çalışan uygulamaları teker teker ya da hepsini birden durdurabilirsiniz.

Bu işlem, daha uzun bir kullanım imkanı sunacaktır. Ayrıca istemediğiniz uygulamaları kalıcı olarak yok saymanıza imkan tanıyan bu uygulama, CPU sıcaklığı ve mevcut bellek kullanımı gibi detaylara erişmenize de imkan sağlıyor.

3. Taskmanager

Taskmanager

Bu uygulama da ilk iki uygulama gibi arka planda çalışan uygulamaları yönetebilmenize imkan sağlıyor.

Farklı tema renkleriyle de kullanabildiğiniz bu uygulamayla yok sayma listeleri oluşturabilir, istemediğiniz uygulamaların çalışmasını yönetebilirsiniz.

4. Greenify

Greenify

Greenify uygulaması benzerlerine göre biraz daha farklı çalışıyor. Bu uygulama, arka planda çalışan işlemleri tamamen durdurmak yerine bekletme moduna alıyor.

Bu sayede uygulamalar tam olarak kapanmamış olsa bile en azından boşta duran telefonunuz, durduk yere güç tüketimi yapmıyor.

Advanced Task Manager

RAM temizleme gibi pek çok işlemi gerçekleştirebileceğiniz bu uygulama, işlemleri hem otomatik hem de manuel olarak yapabilmenize imkan sağlıyor.

Bu uygulamada, Android işletim sistemine sahip olan telefonunuz için iyi bir hızlandırma uygulaması olarak listemizde kendisine yer buluyor.

Bu uygulamalardan herhangi bir tanesi, Android telefonunuzun hem performansında hem de batarya süresinde iyileştirmeler yapacaktır.

Eğer böyle bir uygulama kullanmak isterseniz, bu beş uygulamadan bir tanesini seçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.