Teoman Südor... "SONSUZLUK" ADLI SERGİSİ İLE SONSUZ DÖNGÜSÜNÜ SORGULUYOR!..

Teoman Südor... "SONSUZLUK" ADLI SERGİSİ İLE SONSUZ DÖNGÜSÜNÜ SORGULUYOR!..

55 Yıllık sanat yaşamını geride bırakanduayen sanatçı Teoman Südor’un sanatçı olarak zaman ve mekandan soyutlanmış doğa, ışık ve felsefe üzerine kurduğu ‘Sonsuzluk’ adlı resim sergisi 7 Nisan’ dan itibaren Galeri Diani’de.

Teoman Südor’ un ‘Sonsuzluk’ adlı kişisel sergisi 7-28 Nisan 2018 tarihleri arasında Galeri Diani’ de gerçekleşiyor.

Serginin adından da anlaşıldığı üzere yapıtlar; sanat yaşamında edindiği deneyimlerini çok daha fazla yalınlaştırarak, çok daha fazla dinginleştirerek ama paletindeki renkleri çok ama pek çok arttırıp zaman ve mekan ögelerini birbiri içinde eriterekdoğa ve insanın sonsuz döngüsünü sorguluyor.

Teoman Südor’ un yapıtları her sergisinde olduğu gibi bir önceki sergisinin adeta devamı niteliği taşıyor. Sanatçının neredeyse 55 yıldır ürettiği yapıtlar yaşamın düşünsel algısını oluşturuyor.

Prof. Ayla Ödekan’ ın dediği gibi ‘Südor’un tanımladığı uzamda gökyüzü ile yeryüzü bir dialog içindedir ve Prof. Nükhet Güz’ ün dediği gibi ‘Işığı öylesine düşünsel öylesine yetkin kullanır ki;

Işığın Efendisidir. Bu kişisel sergisinde sanatçı yağlı boya tabloları ile izleyiciyi; dolambaçsız, yalın ama bir o kadar da simgesel anlatımıyla içsel bir yolculuğa çıkartacak.

Galeri Diani’ nin son beş yıldır gelenekselleştirdiği sanatçılarin, eleştirmenlerin ve izleyicilerin katılımıyla gerçekleştirdiği sergi üzerine yapılacak olan Teoman Südor’ un söyleşi ise 21 Nisan Cumartesi 2018 tarihinde gerçekleşecek.

TEOMAN SÜDOR KİMDİR ?

Sanat yaşamda ellibeş yılını geride bırakan duayen sanatçı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden mezun olduktan sonra devlet bursuyla Roma Güzel Santlar Akademisinde doktora yapmak üzere Roma-İtalya’ya eşi ressam Gülseren Südor ile birlikte gitti. Eğitimine devam ederken üretmeye devam etti.

Türkiye ‘ye döndüğünde İstanbul Teknik Üniversinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 1985 yılında sanatta yeterliliğini tamamladı.

2006 yılında emekli olduktan İstanbul Kültür Üniversitesinde eğitim vermeye devam etmektedir.

Başta İtalya ve Avusturya olmak üzere yurt dışında 9 kişisel, yurt içinde ise 67 kişisel sergi açmış, yurtdışı dahil olmak üzere 20 den fazla fuar, bienal ve trienale katılmış sayısız karma sergide yer almıştır.

Yapıtları yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyonda yer almakta ve müzelerde bulunmaktadır. Ayrıca birçok ödülü bulunmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.