Tepki kampanyası... "WHATSAPP KULLANMA, BIP KULLAN"!..

Tepki kampanyası... "WHATSAPP KULLANMA, BIP KULLAN"!..

ABD'nin Türkiye'ye yönelik ekonomik ambargosu sonrası dolardaki dalgalanma vatandaşların Amerikan yönetimine yönelik öfkesini tetikledi.

Uzun süredir ABD ile yaşanan sancılı sürecin ekonomik yaptırımlarla yeni bir evreye taşınması üzerine Türkiye'den de ABD'ye sert tepkiler gelmeye başladı.

Son olarak, bazı vatandaşlar yerli teknolojileri teşvik ederek ABD'yi boykot etmek için popüler mesajlaşma programı WhatsApp'a alternatif olarak yerli mesajlaşma programı BiP'in kullanılması için kampanya başlattı.

6 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Turkcell’in anlık mesajlaşma uygulaması BiP, tamamen yerli kaynaklarla geliştirildi.

Öte yandan, Türkiye’nin en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan BiP’i yalnızca Turkcell’liler değil, diğer operatör müşterileri de kullanabiliyor.

Sosyal medyada WhatsApp yerine BiP'in tercih edilmesi gerektiği yönünde çağrılar yapılırken, vatandaşlar birbirlerine mesajlar göndererek WhatsApp kullanımının sonlandırılmasını istiyor.

İşte WhatsApp karşıtı o mesajlardan bir örnek;

BiP ile mesajlarimi aninda, daha eglenceli gonderiyorum! Sen de hemen kullan! 

"Bundan sonra WhatsApp kullanmayacağım. Ana uygulamam "BiP" olacak. WhatsApp kullanıp ABD'de istihdam yaratacağıma BiP kullanıp Türk mühendislerine kazandırmak daha iyi değil mi?

Kampanya başlatalım ABD'nin WhatsApp'ını kullanmayalım... Yerine Türk mühendislerin geliştirdiği BiP'i kullanalım.

Bunu tüm Türkiye’ye yayalım. Kampanya olsun. Bu da ABD'ye Türk halkının mesajı olsun!"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.