Timur Acımış... "AKUSTİK ALATURKA"!..

Timur Acımış... "AKUSTİK ALATURKA"!..

Oyunculuk ve menajerliği bir arada yürüten Timur Acımış, çıkardığı "Akustik Alaturka" isimli albümünü müzik severlerle buluşturdu.

Türk Sanat Müziğine gönül veren ve çalışmalarını hız kesmeden devam ettiren Timur Acımış aynı zamanda Ayla Algan Dizi ve Sinema Oyunculuğu Kamera Önü Eğitimlerine katılarak bir çok dizi ve TV programlarında da oyuncu olarak yerini almış çok yönlü bir sanatçı.

TV8 Acun Medya da " Üç Adam " Programı'ndaki skeçlerde yardımcı oyunculuk yapmaya başlayan, Engin Vardar'a ait ATürk News Kanalı'nda "Medi Times Sağlık Progamı"nın editörlüğünü ve sunuculuğunu yapan hala bir çok dizi ve sinema flimlerinde  yardımcı oyuncu rollerinde oyunculuğa devam eden Timur Acımış şu aralar yeni albümünün heyecanını yaşıyor.

Bu işe nasıl gönül verdiğini, heyecanlarını ve biyografisini sevenleri ile şu şekilde paylaşıyor.

''Türk Sanat Müziği tutkum hiç bir zaman eksilmedi.

Bir yıl kadar önce biraz çekinerek, biraz heyecanla stüdyoya girmiş ve sözleri Şerafettin Aydınlık Bestesi Pr.Dr. Alaeddin Yavaşça'ya ait olan '' Geçmesin Günümüz'' adlı eseri yorumlamıştım. Amacım yıllardır çok değerli isimlerden dinlendiğiniz bu soy eserlere farklı, nasıl ifade etsem de değişik bir yorum katmaktı. Bunu başarmak için müzisyen arkadaşlarımla özen gösterdik. Bu esere daha önce hiçbir yorumcu klip çekmemiş. Bu gerçekten yola çıkarak, klip hazırlamaya karar verdik. İç ve dış mekan çalışmaları yaptık.

Ama 06 Şubat 2023 Pazartesi sabahı yaşanılan talihsiz Deprem..... Bu konuda çok şey konuşmak istemiyorum aslında. Öncesiz sonrası vedalar yaşadık... ben de.... çok zor günlerdi. Bu süreçte, bu derin matemi yaşarken ya hayatla yüzleşecek ya da karanlığın girdabında sürüklenecektim.

İşte tam o günlerde ''Değmez Mi?'' nin sözlerini yazdım. Bu sözlerde hicran, hasret, bir şans daha, özlem, sevginin kıymeti, yok oluş, zamansız ayrılışlar vardı.

Arpej Yapım'dan çok kıymetli dostum, menajerim, Özlem Özbakan ve Umut Kuzey yapımcıma 6 Eserlik bir Akustik Alaturka çalışması önerdiğimde kararsızdım, yapıp yapamayacağından yana kuşkularım vardı.

Tabii hayat her ne olursa olsun devam ediyor. Arpej Yapımın onayını aldım ve Eser çalışmaları için Gitaristim Erol Özdamar ile aranjesi konusunda çalışmalara başladık. Önce eserlerin alt yapıları oluşturuldu, kayıt öncesi uzun süren yorum arayışları, provalar vs.

Eylül ayında kayıt için stüdyoya girdik. Klip ve Fotograf çekimleri derken çıkış planları yapıldı ve 01 Aralık 2023 te dijitallare vermeye başladık.

İlk çıkış şarkım

01 Aralık 2023'te çıktı. Çok kıymetli besteci yorumcu üstad Sayın Sezen Aksu'dan söz ve müziği kendine ait olan ''Büklüm Büklüm'' ile yola çıktık, dinleyicilere sunduk. Çok güzel geri dönüşler aldık.

İkinci çıkış şarkım

15 Aralık 2023'te çıktı. Sözleri merhum Özdemir Kiper'e ait Bestesi çok kıymetli Bestekar Sayın Hüseyin Soysal beyefendiye ait olan ''Özlediğim Şarkısın''ı dinleyicilere sunduk.

Üçüncü çıkış şarkım

05 Ocak 2024'te Anonim bir eser ''Erkilet Güzeli'' hareketli parçalara da yer vermek istedik.

Dördüncü çıkış şarkım

06 Şubat 2023 Depremi.. Hayat bazen en sevdikleri ile sınıyor bizleri. Sözün bittiği yer derler ya... Yaşadığımız en büyük acıyı onlar çektiriyor bize fark etmeden. Ama bizi çok üzseler de, yapacak bir şey yok. Hatıraları, resimleri ve yüreğimize kattıkları ile avunup duruyoruz. Ben de yüreğimde hissettiklerimi yazıya döktüm sözleri bana ait olan bestesi Sayın Hüseyin Soysal'a ait olan eserimi yorumladım. ''Değmez mi!'' sizlere emanet.

Beşinci çıkış şarkım

01 Mart 2024 yine anonim bir eser ve çok az küçük bir değişiklik yaparak sunacağız, Sürpriz olsun şimdilik, dinleyiciler eğer ki beğenir ise arkası gelecek. ''Ada Sahillerinde''

Altıncı çıkış şarkım

25 Mart 2024'te yine anonim ve hiç eskimeyen bir eser ''Yıldızların Altında'' 

Bir insanın ellinci yaşında istediği, gönül verdiği bir işi yapmasının farklı heyecanını yaşıyorum. Yorumlamak istediğim o kadar çok eser var ki! Rol almak istediğim televizyon dizileri, sinema flimleri, sahne çalışmaları hayalini kurduğum şeylerdi ve yapmak, devam etmek istiyorum.

Yaşadığınızı hissetmek için hayallerinizin peşinden koşun"....

Timur Acımış - Büklüm Büklüm

https://youtu.be/3tI8tc984A0?si=hHi92xweq_9JBaCm

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.