Toto Cutugno... ROMANTİK MÜZİĞİN PRENSİ, İSTANBUL'A GELİYOR !..

Toto Cutugno... ROMANTİK MÜZİĞİN PRENSİ, İSTANBUL'A GELİYOR !..

Romantik müziklerin en büyük seslerinden olan ve dünyanın en sevilen İtalyanca şarkılarını seslendiren Toto Cutugno, İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), dünyaca ünlü sanatçıları İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor.

Romantik müziklerin en büyük seslerinden olan ve dünyanın en sevilen İtalyanca şarkılarını seslendiren Toto Cutugno, 28 Mayıs Perşembe günü 20.00’de CRR’de unutulmaz bir konser verecek.  Cutugno’nun en beğenilen İtalyanca şarkılarından olan ‘L’Italiano’  konserde bir kez daha hayat bulacak.

40 yıllık müzik hayatında albüm satış rakamları milyonları aşan, 13 kez San Remo’ya katılan ve 1990 Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Cutugno, yıllara meydan okuyan sesiyle İstanbullu hayranlarına eşsiz bir gece yaşatacak.

İtalyan şarkılarının eskimeyen sesi: Toto Cutugno

1943 doğumlu İtalyan şarkıcı Toto Cutugno, trompet çalan babasının desteğiyle müzik hayatına davul çalarak başladı. Sonrasında kendi grubunu kuranCutugno, bir dönem İtalyan yarımadasının restoran ve barlarını dolaşarak ünlü şarkılarını seslendirdi. Joe Dassin’e verdiği ‘Indian Summer’ isimli şarkısı 1975’te uluslararası başarı kazanırken Dalida ile birlikte yazdığı ‘Laissez moe danser’ ile platin plak ölünü aldı. İlk albümü “Albatros”u ise 1976 yılında çıkardı.  Sanatçı, ‘Serenata’, ‘Donna Donna Mia’, ‘Solo noi’, ‘Gli amori’, ‘Insieme: 1992’ ve ‘Le mamme’ gibi hit şarkılarıyla bir döneme damgasını vurdu.

Toto Cutugno’nun uluslararası bir üne kavuşmasını sağlayan ‘L’İtaliano’ şarkısı, son beş yılda en çok satan İtalyanca şarkı ünvanını aldı. 1987’de ise sunduğu bir televizyon şovuyla kendinden söz ettirdi. Bir yandan festivaller, diğer yandan TV şovlarıyla bugüne dek hiç gündemden düşmeyenCutugno, tüm dünyanın hafızasında ‘L’İtaliano’ ile yer edindi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.