Tümay Özokur... OYUNCU OLMAK İSTEYENLERİN BAŞUCU KİTABI!..

Tümay Özokur... OYUNCU OLMAK İSTEYENLERİN BAŞUCU KİTABI!..

Türkiye’de "Oyuncu menajerliği" denince akla gelen ilk isim olan Tümay Özokur, tecrübelerini Destek Yayınları’ndan çıkan "Oyuncu Olmak İsteyen Parmak Kaldırsın" adlı kitabında paylaşıyor.

Bu kitap yalnızca oyuncular ya da menajerler için değil hangi alanda olursa olsun kariyerinin başında olan herkes için hayatına yön verirken doğru kararlar almak adına bir yol gösterici olacak.

 

Arka kapaktan:

Vazgeçmeyenlerin ve vazgeçmesi gerektiği yeri bilenlerin kitabı...

Hayat bir sahne...

Doğduğun an senin için aralanır perde. Sana yazılan senaryoda ve biçilen süre içerisinde bazen evlat, bazen dost, bazen sevgili, bazen patron, bazen doktor, bazen oyuncu, bazen baba, bazen kardeş ve daha birçok bazen diye başlayan kimlik ya da diğer adıyla rollerinle hayatının başrolünü oynarsın.

Oyunun sonunda takdir görmek ister insan, alkışlanmak, onaylanmak ister. O da olur elbet ama olmayabilir de bazı zaman... Aslında eylemin ne olduğu değil sizin nasıl bir ruhunuz olduğu önemlidir. İyi bir oyuncu olmak için önce iyi bir insan olmak gerekir.

Yirmi yıldır sinema ve dizi sektöründe oyuncu menajeri ve eğitmeni olarak hizmet veren Tümay Özokur’un, birikimlerinden derleyerek kaleme aldığı OYUNCU OLMAK İSTEYEN PARMAK KALDIRSIN, hem oyuncu adaylarına motivasyon ve bilgi kaynağı olarak rehberlik edecek hem de hayatının oyuncusu olarak kalmak isteyenlere mutlu ve başarılı olmanın kapılarını aralayacaktır.

Tümay Özokur şöyle diyor: “Oyunculuk insan gibidir, bazen diptedir bazen gökte, beslenmezse, toprağın altında...”

“Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil!”

Samuel Beckett

 

Yazar hakkında:

Tümay Özokur 1968 yılında Bursa’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Bursa’da tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. (1985)

Türkiye’nin ilk oyunculuk ajansı Tümay Özokur Kariyer ve Şöhret Yönetimi’ni kurdu. (1999)

Sanatın ve sanatçının ölümsüzlüğüne inanan Özokur, Türkiye’de televizyon, sinema ve tiyatronun hem akıllarda, hem yüreklerde yer etmiş, yaşamını sanatına adamış usta isimlere menajerlik hizmeti vermektedir.

 

Sektörün öncü markası olarak çok sayıda ünlü isme şöhretin kapılarını açmıştır. 

Arsen Gürzap, Asuman Dabak, Ayten Uncuoğlu, Bennu Yıldırımlar, Cezmi Baskın, Ercan Bostancıoğlu, Işıl Yücesoy, Ruhsar Öcal, Salih Güney, Serpil Tamur, Yıldız Kültür, Yılmaz Gruda gibi Türk seyircisinin sevgisini kazanmış birçok sanatçıyı temsil ederek, menajerlik ve kariyer yönetimi hizmeti vermeye devam etmektedir.

 

Sektöre vefa borcu olarak 2013 yılında Tümay Özokur Yaşam Atölyesi’ni kuran Özokur,  kameranın büyülü bakışına kapılmış, şöhrete açılan kapılardan henüz ilk adımını atmış, hayallerinden aldığı cesaret ile zihnen, bedenen ve ruhen kendini kariyerine adamaya hazır yeni yeteneklere ışık olmaktadır. Oyunculuk eğitiminin yanı sıra Atölye'de kadına, yaşama, çocuğa, sevgiye, ilişkilere dair konusunda uzman özel eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle yaşamlara ışık tutulmaktadır.

Görsel ve yazılı medyada çeşitli görevlerde bulunan Tümay Özokur, Flash TV’de ‘Akşamdan Akşama’, ‘Düğünümüz Var’, ‘Günden Geceye’ programlarının yapımcısı ve sunucusu, Radyo D ve Günaydın FM’de program sunucusu, ‘Yangın ve Güvenlik’ adlı dergide editör olarak çalıştı.

Kadın dergisi ‘Moda’nın editörlüğünü, Tele-Sine reklam şirketinde prodüksiyon asistanlığını, ‘Tam Pansiyon’, ‘Taksim-Sarıyer’, ‘Yasemince’ ve ‘Gurbetçiler’ dizilerinde yapım koordinatörlüğünü üstlendi. (Yıl 1991-1999)

 

Önce “"Annenin Günlüğü" ardından "Doraca" ve son olarak da "Ağaç Yaşken Eğilir” isimli programlarla ekranda oğlu Dora ve kızı Karen Berana'yı dünyaya getiren Tümay Özokur, ekranların rakipsiz tek anne-çocuk programını yaptı. Hamileliğinin her aşamasını ve sonrasını bilinçli yaşamak isteyen anne-babalara bir bebeğin tüm gelişim sürecini “Annenin Günlüğü” isimli programla anlatarak bir ilke daha imza attı. Programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. (Yıl 2005-2013)

 

2006-2013 tarihleri arsında Baby&You Dergisi’nin de genel yayın yönetmenliğini sürdürdü…

 

Fotoğraf sanatçısı Şahin Tuhan ile evli (2004) olan Tümay Özokur, Dora (2006) ve Karen Berana (2013) adında 2 çocuk dünyaya getirdi.

Tümay Özokur, film endüstrisine hizmet verdiği ajansta ünlü isimlerin kariyer yönetimini yürütmekte olup ‘Ajans Başkanı’ olarak görevini sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.