TÜRK-JAPON DOSTLUK KONSERİ

TÜRK-JAPON DOSTLUK KONSERİ

Bursa'da gerçekleştirilen “Türk - Japon Dostluk Konseri” Bursalılardan büyük beğeni aldı. Konser sonunda Besteci Pınar Köksal seyircilerin yoğun isteği üzerine çok sevilen bestesi “Öp Beni”yi sanatçılarla birlikte seslendirdi.

Bursa Flarmoni Derneği Başkanı Sanayici İşadamı Ömer Kızıl, Başkan Yrd. Mehdi Kamruz, Pet Holding Başkan Yrd. Zeynep Köksal Yaykıran ve ilgililerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen  “Türk - Japon Dostluk Konseri”  Bursalılardan büyük beğeni aldı.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Şef Ender Sakpınar yönetiminde önce Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi ile Japon ezgilerine eşlik etti. Daha sonra ünlü kanun üstadı Dr.Halil Altınköprü ve Atsuko Suetomi, Besteci Pınar Köksal’ın “Esinti” adlı Kürdi Saz Eserini seslendirdiler.  “Esinti”  Bursalı müzikseverlerden büyük alkış aldı.

Konserin ikinci bölümünde ise Pınar Köksal’ın çoksesli Türk Sanat Müziği besteleri, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Ender Sakpınar yönetiminde, kanun üstadı Dr.Halil Altınköprü, tenor Hakan Aysev ve soprano Feryal Türkoğlu tarafından yorumlandı.  

Konser sonunda Besteci Pınar Köksal alkışlarla sahneye davet edildi. Seyircilerin yoğun isteği üzerine güftesi Naci Ünver’e ait Kürdi Fantezi makamındaki çok sevilen bestesi “Öp Beni”yi sanatçılarla birlikte seslendirdi.

“Türk - Japon Dostluk Konseri” ne Ankara’dan  Pet Holding Şirketleri Genel Müdürleri ve eşleri, Ali Ak ve eşi Sezen Ak, Cüneyt Şapçıoğlu ve eşi Şule Şapçıoğlu, Türk- Japon Vakfı Başkanı TC Merkez Bankası önceki Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar ve eşi, ayrıca  İstanbul’dan Pınar Köksal’ın eczacı gençlik arkadaşları katıldı.

Konser sonrası; Bursa Flarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl’ın ev sahipliğinde Bursalı müzikseverlerin katılımı ile büyük bir kutlama yemeği yapıldı. Besteci Pınar Köksal, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Gökçe Özler’e eserlerini başarıyla yorumladıkları için özel bir çini büst ile teşekkür etti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.