TÜRK MODACILARIN NEW YORK ÇIKARMASI!..

TÜRK MODACILARIN NEW YORK ÇIKARMASI!..

Ticaret Bakanlığı desteğiyle Türkiye Tanıtım Grubu iş birliğiyle New York Fashion Week’e katılan Dünyaca ünlü modacımız Hakan Akkaya New York Fashion Week’te koçluğunu üstlendiği ikinci defilesi “Turkish Designers” defilesiyle bir kez daha boy gösterdi.

Türk Tekstilinin ve Türk tasarım gücünün büyüklüğünü New York Fashion Week’te yaptığı iki büyük defileyle ortaya koyan ünlü modacı Hakan Akkaya koçluğunda 12 Şubat’ta gerçekleşen ‘Turkish Designers’da ise Türk tasarımcılar Buket Özkalfalar, Barut Gökhan İldeniz, Ece Kavran ve Fırat Neziroğlu koleksiyonlarını tüm dünya ile buluşturdu.

Türk tasarımları ve yüzde yüz Türk kumaşlarıyla 4 ayrı genç Türk tasarımcı tarafından şekillenen  özel koleksiyonların tanıtım defilesinde  model Didem  Soydan baş manken olarak podyuma çıktı.

Koreografisini ünlü koreograf Uğurhan Akdeniz’in, moda direktörlüğünü Anıl Can'ın üstlendiği defilenin Pr ve Marka danışmanlığı Selim Akar tarafından yapıldı. Defilenin Casting Direktörlüğünü Sinem Yazıcı yaptı.

İsmail Gülle: “Türk tasarımları yüzde yüz Türk kumaşıyla dünya podyumlarında göğsümüzü kabartıyor”.

Genç modacılar ve Türk Tekstili için bu tür etkinliklere katılımının önemli bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı İsmail Gülle;

“Dünyanın sayılı moda merkezlerinden New York’da Türk tasarımlarını yüzde yüz Türk kumaşlarıyla dünya podyumlarına taşıyan Hakan Akkaya’ya teşekkür ediyoruz, dedi.

Hakan Akkaya: “Bir Türk modacı olarak ülkem adına gururluyum” New York Fashion Week gibi dünyaca ünlü bir moda etkinliğinde Türk modasının temsil edilmesinin önemine dikkat çeken Hakan Akkaya, “Öncelikle destekleri için Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, TİM ve Türkiye Tanıtım Grubu Başkanı Sayın İsmail Gülle'ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir Türk modacı olarak ülkem adına çok gururluyum” dedi.   

 

 

GÖKHAN İLDENİZ “ANADOLU” KOLEKSİYON TANITIMI

Türk Tasarımcı Gökhan İldeniz “Anadolu” “adını verdiği 12 tasarım, 30 parçalık    koleksiyonunda Anadolu Yörüklerinden esinlendi, Türk keçesinden yapılan çorap, pantolonlar yanı sıra denimden yapılan Çoban Kepeneği koleksiyonun öne çıkan ayrıntıları oldu. 

BUKET ÖZKAFALAR “STREET COUTURE” TANITIMI 

Tasarımcı Buket Özkalfalar “Street Couture” adını verdiği 26 parçadan oluşan koleksiyonunda ayna aksesuarlar karşıdan gelen enerjiyi geri yansıtması olarak koleksiyonda kullanılıyor.

İpek, tafta, saten kumaşlar drape teknikleriyle tasarımlarda hayat buldu.

FIRAT NEZİROĞLU “YEN” KOLEKSİYON TANITIMI

Türk tasarımcı Fırat Neziroğlu geleneksel Anadolu tezgahlarında Uşak’ta elde dokunan üretimi 15 gün süren kumaşlarla tasarladığı “Yen” adını verdiği 12 tasarım 56 parçalık koleksiyonuna Anadolu’nun on binlerce yıllık zanaatkarlığın eseri Yen; ilham kaynağı oldu.                                                     

ECE KAVRAN “URUN” KOLEKSİYON TANITIMI

Tasarımcı Ece Kavran “Urun” adını verdiği 10 parçalık koleksiyonunun tamamı elde dikildi. Mimari, teatral ve minimal Tasarımcı Ece Kavran otobiyografik olarak tanımladığı koleksiyonunda demir strüktürler ve materyaller kullandı.

 Tüm koleksiyonlarda  tasarımların tamamlayıcısı olarak atkılar, puşiler, kara lastik ayakkabılar ve mestler kullanıldı.

Defileye katılan  stilistler, moda blogger’lar  ilginç tarzlarıyla salonu renklendirdi. Defile iki saat kala  defile alanını dolduran  Amerikalı moda severler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yabancı basının ilgisinin objektiflere yansıdığı defile tam not aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.