Türk Sanat Müziği Beste Yarışması... TÜRK SANAT MÜZİĞİ, YENİ ESERLER KAZANDI !..

Türk Sanat Müziği Beste Yarışması... TÜRK SANAT MÜZİĞİ, YENİ ESERLER KAZANDI !..

Kadıköy Belediyesi tarafından, Türk Sanat Müziği Beste (Şarkı) Yarışmasının 15.cisi 20 Mayıs 2015 akşamı Caddebostan Kültür Merkezi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı nedeni ile Ulu Önder Mustaf Kemal Atatürk,  Silah arkadaşları ve Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okunarak program açılışı gerçekleştirildi.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve yarışma Koordinatörü Nesibe Müsevitoğlu; “- Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak, bestekarlarımız motive ve takdir etmek amacı ile Kadıköy Belediyesi olarak 15 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz yarışmamıza bu yıl da her yıl olduğu gibi bestekarlarımız büyük ilgi gösterdiler. Yarışmamıza müracaat eden 500’e yakın eser arasından, ön elemede yer alan bestekar jüri üyelerimiz Sn. Turhan Taşan,  Sn. Hüseyin Soysal ve Sn. Faruk Şahin tarafından 10 eser finale bırakıldı.

Bu gece Final jüri üyelerimiz;  Sn. Turhan Taşan( Bestekar), Sn. Faruk Şahin( Bestekar), Sn. Hüseyin Soysal ( Bestekar), Sn. Zeynettin Maraş ( Bestekar), Sn. Mahmut Oğul (Bestekar) , Sn. Ayşe Taş( TRT Ses Sanatçısı) , Sn. Necip Gülses (Bestekar ve TRT Sanatçısı) , Sn. Vedat Çetinkaya ( Bestekar ve TRT Ses Sanatçısı) tarafından en iyi üç beste belirlenecektir. İlk üç yarışmacımız özel teşekkür plaketinin yanı sıra para ödülü ile ödüllendirilecekler,  7 finalistimiz ise özel plaket ile onurlandırılacaktır. Geleneksel hale gelen yarışmamızın devamını sağlayan değerli Belediye Başkanımız Sn. Aykurt Nuhoğlu’na, destek veren jüri üyelerimize, eserleri yorumlayacak Misafir Solistlerimiz Sn. Gürsel Mercanlı, Sn. Cengiz Paçacı, Sn. Oya Aksoy ve  Meşk i Sefa Grubu ile gecenin sunumunu yapacak Sn. İlkim Karaca’ya, ikinci yarıda muhteşem bir konser ile gecemizi taçlandıracak Türk Müziğinin Kraliçesi Sn. Melihat Gülses’e sonsuz teşekkürler eder, yarışmacılarımıza başarılar dilerim.” Dedi.

Bestekar yarışmacılardan, üçer eser ile finale kalan Nilgün Aygül Bingöl ve Ahmet Sedat Mete ile birer eserle finalde yer alan Murat Demirhan, Ziya Levent Topçuoğlu, Ertuğrul Ottekin ile Sn. Cavit Ersoy’un eserleri ilk bölümde konuk ses sanatçıları ve bestekarları tarafından yorumlandı.

İkinci bölümde sahne alan Türk Müziğinin sevilen ses sanatçısı Melihat Güllses muhteşem bir konser verdi. Konseri sırasında jüride yer  alan ve TRT’nin sevilen ses sanatçılarından Vedat Çetinkaya’yı sahneye davet etti, Çetinkaya “Bir Demet Yasemen” isimli şarkıyı okurken, TRT’nin son günlerde en beğenilen sanatçılarından ve jüride bulunan Ayşe Taş’ı sahneye davet etti ve şarkıyı birlikte okurken aynı zamanda dans ederek izleyicilerin  hayranlığını kazandılar. Ardından Melihat Gülses ve Nesibe Müsevitoğlu  “ İzmir benim, Van benim, şeref benim şan benim” isimli şarkıyı izleyiciler ile birlikte coşku içinde hep birlikte yorumladılar. İzleyiciler, şarkının bitiminde sanatçıları ayakta alkışkadılar.

Sonuçların açıklanmasını heyecanla bekleyen yarışmacıların heyecanını, Melihat Gülses’in muhteşem konseri bir nebze azalttı.

Jürinin değerlendirmesi sonucu; Bestesi Cavit Ersoy’a, Güftesi Sevinç Atan’a ait, Ses Sanatçısı Oya Aksoy tarafından yorumlanan “ Bir Orman Yangını Başlar İçimde” isimli Nihavend Beste birinci oldu.

İkinciliği; Bestesi Ziya Levent Topçuoğlu’na, Güftesi Meral Erdoğan’a ait, Gürsel Mercanlı’nın yorumladığı  “ İki de Bir Küsüp Gönlümü Kırma” isimli Muhayyer Kürdi Beste alırken,

Üçüncülüğü Bestesi ve Güftesi Nilgün Aygül Binöl’e ait “ Meşk- i Sefa Grubunun yorumladığı, “ Hadi Gelin Hep Birlikte Çalıp Söyleyelim” isimli Nihavend Eser aldı

Yarışmayı Kadıköy Belediyesi adına 15 yıldır koordine eden, Nesibe Müsevitoğlu tarafından; jüriye,  sunucu ve misafir solistlere,  tüm finalistlere, Kadıköy Belediye Başkanı  Aykurt Nuhoğlu’nun teşekkür plaketleri ile ilk üç derecenin para ödülleri verildi.

Gece birinci eserin yorumlanması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.