TÜRK SİNEMASI İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR FESTİVAL !...

TÜRK SİNEMASI İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR FESTİVAL !...

Adının önüne ''uluslararası''tabelası çakılı bir festivali böylesine sıradan hale çevirmek için çok uğraşmak gerekir doğrusu? Bu festival ne Antalya'ya ne de Türkiye'ye hiç mi hiç yakışmadı?

Kırmızı halı diye yere serilen paspasın rengi bile kırmızının en kötüsüydü..

Oscar'ı bir kenara bırakalım? Bu yıl yapılan festivallere bir bakalım?Venedik Film Festivali'ne dünyanın dört bir tarafından film ve yıldız yağdı?George Clooney, Jodie Foster, Keira Knightley, Gary Oldman, Colin Firth, Vincent Cassel, Monica Bellucci, Gina Gershon, Kate Winsley, İsabella Roürssellini ve Mia Farrow kırmızı halıda yürüdüler?

Cannes film festivalini filmleri ve yıldızlarıyla yine parladı? Robert de Niro, Jean Paul Belmondo, Judie Foster, Uma Thurman, Woddy Allen, Owen Wilson, Faye Dunaway, Bernardo Bertolucci, Jude Law, Antonio Banderas ve Melanie Griffith kırmızı halıda yürüdüler?

Berlin Film Festivali ise yılın bir başka film şenliğiydi, sinema dünyası oradaydı.. Rene Zellweger, İsabella Rossellini, Jeff Bridges, Joel ve Ethan Coel kardeşler ve Matt Damon kırmızı halıda yürüdüler?

Antalya'ya yıldız yerine bol bol yağmur yağdı? Filmlere bakın konu komşudan gelmiş birkaç sıradan film? Film gönderenler tenezzül edip ödülü almaya bile gelmediler? Yerlisi ile yabancısı ile dublörlerin ödül aldığı böyle bir festivali ilk kez izledik?

Uluslararası Film Festivali tabelasındaki Antalya panayırına yine destek veren Yeşilçam'ın bir avuç emektar ismi oldu? Onlarda olmasa bir komedi filmi olarak arşivlere kalkacaktı? (ki; bildiğiniz gibi FİLM-SAN Vakfı bu yıl festivali protesto edip, Antalya'ya katılmadı)

Sahneye bakıyorum TRT'nin siyah-beyaz dönemindeki dekor? Ses düzeni bir felaket? Konuklar minibüsle,otobüsle kırmızı halıya taşınıyor? Ödül alanların çoğu görüntüde yok?Hele konsere ne demeli? Final gecesinde iki çakma türkücü Rumca parçalarla insanın içini sıktılar adeta? Kıyafetlere bakıyorum yok böyle bir şey?Sanatçı pozlarında saçı sakalı birbirine karışmış çapulcu tipler? Böyle bir festival Türk sineması için utanç vericidir?

Şimdi anladınız mı neden dünya sinemasından ne doğru dürüst bir filmin ne de yıldızın katılmadığını!?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.