Türkan Şoray... SULTAN'A ADANA'DA YOĞUN İLGİ !..

Türkan Şoray... SULTAN'A ADANA'DA YOĞUN İLGİ !..

Türk sinemasının “sultanı” Türkan Şoray’ın yönettiği, kızı Yağmur Ünal’ın hem yapımcılığını üstlenip, hem de başrol oynadığı “Uzaklarda Arama” filminin Adana'da gerçekleştirilen gösterimine Adanalı'lar büyük ilgi gösterdi.

Güzelliği dilden dile dolanan ve oyunculuğu ile kendine hayran bırakan yılların eskitemediği isim olan Türkan Şoray, Adana Optimum AVM Avşar Sinemaları’nda hayranlarıyla birlikte ‘‘Uzaklarda Arama’’ filmini izledi. Filmin izlenildiği salona Türkan Şoray’ın adının verilmesi ise Şoray’ı oldukça mutlu etti.

Usta oyuncu, adının verildiği sinema salonunun önündeki yazıyı görünce duygu dolu anlar yaşadı. "Türkan Şoray Salonu” tabelasını uzun uzun seyreden Şoray, ne hissettiniz diyenlere, gözleri dolarak, "Ben öldükten sonra da bu yazının kalacağını düşündüm" şeklinde yanıt verdi. Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray’ı, kızı Yağmur Ünal’ı ve film oyuncularını hayranlarıyla buluşturan Adana Optimum binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşattı. 

Şoray: Adana’ya Vefa Borcum Var 

Adanalılara seslenen Türkan Şoray, sanat yaşamında Adana’nın yerinin ayrı olduğunu belirtip, “Yeşilçam döneminde sponsorlar yoktu. Filmler önce Adana’da oynatılırdı. Adanalılar beğenirse diğer illere dağıtılırdı. Bugün belki de bir vefa borcumu ödemek adına Adana’dayım” dedi. 

Kozzy Ziyaretçileri Sultan’a Duygu Dolu Anlar Yaşattılar 

Türk sinemasının unutulmaz ismi Türkan Şoray, Kozzy AVM’de büyük ilgiyle karşılaştı. Kozzy AVM’deki Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirilen özel gösterim öncesi ve sonrasında hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren Şoray, karşılaştığı sevgi seliyle duygu dolu anlar yaşadı.

Kalabalığın coşkulu alkışlarıyla heyecanlanan Türkan Şoray, “Ben bu filme duygularımı kattım. Yağmur da emeğini kattı. Anne, kız böyle bir film yaptık. Bu filmi izlemeye geldiğiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah beğenirsiniz” di. 

Uzaklarda Arama filmi hakkında:

Uzaklarda Arama filmi, yönetmeni, oyuncu kadrosuyla olduğu kadar ilginç öyküsüyle de dikkati çekiyor. Çekimleri Muğla’da gerçekleştirilen filmde, hayatın kendi akışında sürdüğü kasabaya bir pavyonun taşınmasıyla gelişen kimi zaman komik, kimi zaman dramatik gelişmelere neden olan olaylar işleniyor. Adanalı sanatçı Ferdi Tayfur’un efsane şarkısı “Huzurum kalmadı” ise "Uzaklarda Arama" filminde bir kez daha hatırlanıyor. Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur'un sesinden bu şarkıyı dinleyen sinemaseverler, geçmişe kısa bir yolculuk yapıyorlar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.