TÜRKİYE'DE İNTERNET YAVAŞ MI?

TÜRKİYE'DE İNTERNET YAVAŞ MI?

Zaman zaman medyada yer alan haberlerde Türkiye'nin internet hızında dünyada 102. sırada yer aldığı öne sürülüyor. Peki, bu doğru mu? Bu soruyu en yetkili isimlere sorduk.

aman zaman medyada yer alan haberlerde Türkiye'nin internet hızında dünyada 102. sırada yer aldığı öne sürülüyor. Peki, bu doğru mu? Bu konuda en yetkili isim olan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Yeni Mesaj'a yaptığı açıklamada, hız verilebilirlik ile müşteri tercihlerinin farklı olduğunun altını çizerek, "Hız meselesi Türk Telekom için bir ödevdir" diye konuştu.

Kullanıcı düşük hızı tercih ediyor

Aynı konuda Yeni Mesaj'a değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç ise Avrupa Operatörler Birliği'nde başkanlık yaptığına işaret ederek, şunları söyledi: "Örneğin Almanya'da fiberleşme oranı yüzde 3.5, bizde yüzde 20... Polonya'da satılan tarifelerin yüzde 50'si 50 megabitin üstünde. Türkiye'de kullanıcılar düşük hızları tercih ediyor. Bir de Avrupa'da hane başına 1.4; Türkiye'de 3.4 kişi düşüyor. Ciddi ortak kullanıcı var! Haliyle hız düşüyor. Dahası kapıda fiber var ancak apartmanların iç donanımı fibere uygun değil."

Kaynak:Yenimesaj.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.