TÜRKİYE'NİN GURURLARI, GELECEĞİN ELON MUSK'LARI!

TÜRKİYE'NİN GURURLARI, GELECEĞİN ELON MUSK'LARI!

Kadıköy Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin kurduğu Robot Takımı (“FRC Cyber Griffins Takımı), ülkemizin geleceğine değer katacak bireyler yetiştirmeye devam ediyor. İşte iş insanı Cahit Eftekin bu takıma moral desteği vermek için bir davet düzenledi...

Kadıköy Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İbrahım Polat, okul müdür yardımcıları, takım öğretmenleri ve öğrencilerinin davet edildiği, Mezunlar Derneği Başkanı Lütfü Köşker, www.magazinkolik.com sitesinin sahibi gazeteci Nurcan Sabur’un da katılımıyla  gerçekleşen yemek, Afra Yapı Firmasının sahibi iş adamı Sayın Cahit Eftekin tarafından gerçekleştirildi.

Takımın çabasına destek olmak ve motivasyon sağlamak için düzenlenen yemekte öğrencilerin iki senedir yaptıkları, bundan sonra da yapacakları çalışmaları, hayalleri dinlenerek, takımın motivasyonuna destek verildi.

robottakimi1.jpg

ROBOT TAKIMI NE DEMEK?

Kadıköy Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri,  “başlamak başarmanın yarısıdır” düşüncesiyle, 8070  takım numarası “Cyber Griffins takım” adıyla 2019 yılında bu serüvene başladı. Cyber Griffins, uluslararası bir robotik yarışması olan FRC’de (First Robotic Competititon) belirlenen oyun ve robot kurallarına göre baştan aşağıya öğrencilerin tasarladığı robotların yarıştığı turnuvalardan Ülker Arena’da gerçekleşen 2020 İstanbul Regional bölge turnuvasına katıldı.  47 takım arasından Finalist olarak, jurinin vermiş olduğu Wildcard ödülü ile Amerika' da Houston şampiyonasında yarışmaya hak kazandı.

Ulusal ve uluslararası platformlarda, takım ruhu bilincinde girişimci azimli, sorumluluk bilincinde, kendine güvenen ve yaratıcı bir takım olarak okulunu temsil etmek isteyen öğretmenler ve öğrenciler;  pandemide de çevirim içi yaptıkları çalışmalara azimle devam ettiler.   2021 Yılında FRC'nin çevirim içi yapılan "Infinate Recharge At Home" ve "Game Design" kategorilerinde yarışmalarına katılarak, bulundukları gruplarda "Rookie Game Changer" ve " Rookie Game Design" Ödüllerini aldılar.

Öğrencilerin STEM alanında becerilerinin artmasını isteyen montörleri mekanik, elektronik, tasarım ve yazılımda eğitim desteğini sağlayarak öğrencilerini geliştirmeye devam ediyor. Öğrenciler sadece bilim, mühendislik, teknoloji alanlarında değil, girişimcilik,  pazarlama  alanlarında da kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar. Yarışma kapsamında takımın tüm ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla takım olarak sponsorluklar alıyor. Yarışma için robotları hazırlarken aynı zaman da sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaya çalışıyorlar. Takım sosyal medya hesaplarından da yaptıkları çalışmaları yayınlayarak, farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar.

3 senedir faaliyet gösteren takımın her üyesi farklı yeteneklere sahip, gönüllü olarak bir araya getirilmiş, danışmanlarına birlikte 29 kişilik olan Cybergriffins Takımı  14-17 Mart Tarihleri arasında  Volswagen Arena'da gerçekleşecek  olan 2022 FRC Rapid React İstanbul Regional yarışma için çalışmalarına başladı.

Kurucusu Dean Kamen olan First Vakfı; 4-18 yaş grupları arasında farklı kategorilerde düzenlediği yarışmalara farklı ülkelerden birçok öğrenci, genç takım olarak katılım göstermelerine olanak sağlıyor. Amerika’daki First Vakfı’nın misyonu  gençleri heyecanlı, mentor tabanlı bilim ve teknoloji alanlarında yetenekleri geliştirmelerini sağlayan, inovatif olmaya yönlendiren ve liderlik, iletişim gibi hayat becerilerini geliştirmelerini sağlayan programların bir parçası yaparak teknoloji ve bilim alanında liderler olmaları için ilham vermektir.

Ülkemizde de Fikret Yüksel Vakfı,  First’ün düzenlemiş olduğu 14-18 yaş grubuna hitap eden First Robotic Competititon için oluşturulan takımlara destek vermekte ve turnuvalar için organizasyonlarını gerçekleştirmektedir. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.