Türkiye'nin ilk tavernacılarından Jerry Hırimyan... ATATÜRK SEVGİSİNİ MARŞ YAPTI!

Türkiye'nin ilk tavernacılarından Jerry Hırimyan... ATATÜRK SEVGİSİNİ MARŞ YAPTI!

Atatürk sevgisinin herkeste olduğunu belirten Hırimyan "Ama bir Atatürk sevgisini tekrar gençlere yeni bir versiyonla, Jerry Hırimyan'ın bilgisi ile yeniden boyut kazanıp sevgi kazandırtmak istedim." dedi.

Sahnelerde uzun yıllar saygın müzik çalışmaları yapan Ermeni Gregoryen cemaatinin önde gelen isimlerinden Jerry Hırimyan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgi ve saygısından ötürü iki şiir kaleme almıştı.

Türkiye'deki kahramanlıkları besteleri ile anlatmak istediğini belirten Hırimyan şunları söyledi:

'HERKES KENDİNE 'SANATÇIYIM' DİYOR'

"Ben daha evvel Türkiye Demokrasi Marşı'nı yazdım. Bu marş yazmak, aşk meşk, şarkı yazmaya hiç benzemiyor. Ben müzik hocası olarak, bir uzman olarak, yıllardır orkestra şefliği yapmışım, binlerce talebelerim var, bugün senfonideki koro şefi dahil benim talebem olmuştur ve iftiharla bugün ''Jerry hocam'' diye gelir, saygınlığını belirtir. Şimdi böyle konsepti olan bir şeyle bakıyorum takkada tukkada şarkılar yapıyorlar. Mevsimlik şarkılar bunlar. Nisan'da söylüyorsun Mayıs'ta bitiyor...

Sanatçılar için tarihin sayfalarında güzel bir yer almak vardır. Ama sanatçı dediğimiz, gerçek sanatçı. Şimdi Türkiye'de türkücüye de şarkıcıya da ''sanatçı'' deniyor. Darbukacı bile ''Sanatçıyım'' diyor. Sanat ayrı bir şey... Halkın güzellikleri, ortamın güzelliklerini göremediği şeyi sanatçı toplatıp, halkın huzuruna çıkarır. Heykeltraş da ressam da yazar da çizer de budur. Hayallerini kurar, güzelleştirir ve halkın huzuruna çıkarır.

Şimdi ben de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 4.5 sene askerlik yapmış, Kore'de gazi olmuş bir ailenin bir sanatçı ferdi olarak, onlar kahramanlıklarını askerlikte göstermiş ben de sanatta göstermek istedim. Türkiye'de de aynı müziği yazan, aranjesini yapan, kendi çalıp kendi söyleyen başka kimse yok. Evet çok değerli müzisyen arkadaşlarım var. Fakat birisi bestekardır, ötekisi yazardır. Birisi aranjördür, öteki bir koro gelir değerlendirir, o koroyu söylerler. Ama burada bir ayrıcalık var. Ben burada tek başıma A'dan Z'ye bir eser yaratmışım.

Doğru olmak lazım. Ciddi olmak lazım. Biz sanatçı olarak halka doğru mesaj vermemiz lazım. Bu mesajda da (Mustafa Kemal Paşa Marşı) gençliğin bir Atatürk sevgisi zaten herkeste var. Ama bir Atatürk sevgisini tekrar gençlere yeni bir versiyonla, Jerry Hırimyan'ın bilgisi ile yeniden boyut kazanıp sevgi kazandırtmak istedim.

İyi bir eser bıraktık diye dinleyenler, duyanlar, sanatçılar, konservatuardakilerden hep takdire şayan mesajlarını aldık. O da bizi çok mutlu etti.

YENİ ÇALIŞMALARI

Ben bilgili ve bilimsel çalışırım. Bilimsel bir sanatçı olarak araştırmayı hiç bırakmam. Nefes aldığımız, verdiğimiz son dakikaya kadar biz sanat ile insanlığa nasıl fayda olabiliriz diye düşünürüm. Bir devletin sanat vitrini ne kadar zengin olursa, dünyadaki devletlerin içerisinde daha fazla yeri olur ve daha fazla takdir kazanır.

Türkiye'de Jerry Hırimyan, Mustafa Kemal Paşa marşı ile tarihin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Bu ünvanı söylesinler. Bir de mesela Kültür Bakanlığı'ndan bu eser için bir takdir beklerim. ama duymamışlardır. Daha zamanı var. Çünkü eserlerin hemen bir günde bütün dünyada duyulması, dinlenmesi, yorum yapılması veya beğenilmesi mümkün değildir. Bu bir zaman içerisinde basının sayesinde daha geniş kitlelere ulaşacaktır."

'İŞTE GÜNEŞ DOĞUYOR/YENİ GÜN YENİ HAYAT'

İşte Jerry Hırimyan’ın Mustafa Kemal Atatürk Destanlar Yazdım şiiri şöyle:

İşte güneş doğuyor

Yeni gün, yeni hayat

Bir gün deseler sana

Ne yaptın hayatında

***

Nice destanlar yazdım

Taşına toprağına

Mustafa Kemal Atatürk diye

Tarihin sayfasına

***

Sadece kazananlar

Onlar tarih yazarlar

Ne rüya ne de hayal

Bağımsız Türkiye var

Jerry Hırimyan’ın Mustafa Kemal Atatürk isimli şiiri ise şöyle:

Umutlar kaybolmuşken

Ansızın güneş doğar

O bir güç o bir deha

Yüce Mustafa Kemal Paşa

***

Cihanda fen ve bilim

Haykırsın ağzım dilim

Rabbin ilhamına hayranım

Şükreder Atatürk’ü anarım

***

Gönül güzelliğinin

Işıldayan atası

Yurdumuzun baş tacı

Gönüllerin sultanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.