Twitter... SOSYAL MEDYA HIRSIZLARINI NASIL ENGELLEYECEK?..

Twitter... SOSYAL MEDYA HIRSIZLARINI NASIL ENGELLEYECEK?..

Twitter'da başkasının mesajını kendi tweet'leriymiş gibi 'kopyala yapıştır' yöntemiyle çalanlara önlem geliyor Kaynak: Twitter, sosyal medya hırsızlarını böyle önleyecek

Sosyal medya devlerinden Twitter kötüye kullanımı azaltmak amacıyla sitesi üzerinde mesajı (tweet'i) paylaşan ilk kişiyi gösteren "original tweeter" adlı bir logoyu deneme amaçlı kullanmaya başladı.

Uygulama, genel olarak mesajların kopyalanmasını ve bundan dolayı doğabilecek kötüye kullanımı durdurmayı amaçlıyor. Zira Elon Musk ya da Kim Kardashian gibi ünlü isimlerin paylaştığı mesajlar, birçok sahte hesap ya da diğer normal kullanıcılar tarafından kendi tweet'leriymiş gibi 'kopyala yapıştır' yöntemiyle kullanılabiliyor.

Twitter Ürün Departmanı Sorumlusu Sara Haider konuyla ilgili olarak "Uygulamanın amacı herkese açık bir sohbete katılan veya cevap veren kişilere, bu sohbeti veya mesajı paylaşan ilk kişiyi hatırlatarak içerik - bağlam ilişkisi yönünde bilgi vermek." ifadelerini kullandı.

twitter.jpg

Uygulamada mesajı ilk paylaşan kişinin adının altında gri renkte "original tweeter" logosu yer alacak. Şirket bu sayede ilgi gören bir konu hakkında atılan birçok mesaj arasından, kimin ilk kişi olduğunu kullanıcıya bildirerek daha sağlıklı bir sohbet ortamı sağlamak istiyor. Twitter daha önce de bu tarz girişimlerde bulunmuş ve platform üzerinde başlayan bir sohbetle alakası olmayan ya da düşük kaliteli içerikleri saklama yoluna gitmişti.

Twitter'ın aylık 326 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Şirket yeni bir yapılanmaya giderek bünyesinde bulunan sahte hesapları belli dönemlerde temizlediğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.