ÜNLÜ İSİMLER OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN PODYUMA ÇIKTI!..

ÜNLÜ İSİMLER OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN PODYUMA ÇIKTI!..

Otizm ile ilgili çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren OBİDEV (Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı) yararına düzenlenen defilede Chloe Ortaç, Özlem Yıldız ve Simge Tertemiz podyuma çıktı.

Balıkesir’de gerçekleşen defilede elde gelir ile otizmli çocukların ulaşımı için bir araç alındı. Başarılı modacı Esin Özyiğit’in defilesinde mankenler podyumu otizmli çocuklara devretti. Defilede takılan ve satışa sunulan mavi gözlükler ile “Buradan bak hayatıma anlam kat, otizim için mavi gözlük tak” mesajı verildi.

Podyumda tüm dikkatleri üzerine toplayan Chloe Ortaç, defile sonu soruları yanıtladı. Böyle anlamlı iyilik kokan bir defilede yer almanın kendisi çok sevindirdiğini söyleyen Chloe, taktığı gözlük İçin “Bu gözlük OBİDEV’in maskotu Otizm dostu Mavi Can tarafından bana hediye edildi.

Bu gözlüğü “buradan bak hayatıma anlam kat otizm için mavi gözlük tak” sloganını duyurup otizm farkındalığı yaratmak için kullandık” dedi. Geçirdiği kaza ile ilgili soruya “6 ay oldu, Allah’a şükür şimdi gayet iyiyim ve işlerime devam ediyorum. Zor günler geçti. Kendimi işe verdim. Formülü ile çok konuşulan Detox içeceğimi çıkardım. Serdar’da tadını çok beğendi, beğenerek içiyor. Ayrıca hayatımı anlatmak istediğim için bir youtube kanalı açmayı düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi. Chloe, sürekli çıkan ayrılık dedikodularının da kendisine komik geldiğini söyledi. 

Serum ile ayakta

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Özlem Yıldız, aynı zamanda podyumda da yerini aldı. Defile ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yıldız; “Böyle özel bir sosyal sorumluluk projesine dahil olmaktan bir anne olarak çok mutluyum. Bu defile ve yardım sever sponsorlarımız sayesinde çocukların ulaşımı için bir araç alındı. Böyle geceler ile çocuklara farklı imkanlar sağlanabiliyor. Bugün vakfı ziyaret ettim. 25 ay ile 28 yaş arasındaki otizmli bireyler aldıkları eğitim sayesinde okuma yazma öğrenerek, kendini daha iyi ifade edebiliyor. Bu beni çok mutlu etti. Ne güzel ki bilinçli öğretmenler var ve çocukları farklı boyutlara taşıyorlar” dedi. Bu defileye katılabilmek için serum aldığını söyleyen Yıldız, “Bir haftadır yataktan hiç kalkamıyordum. Ailecek hasta olduk. Demir şimdi iyi bende serum sayesinde buraya gelebildim. İşlerime yoğun bir şekilde devam ediyorum”dedi.  

ikinci çocuk istiyor

Defilede podyuma çıkan isimlerden Simge Tertemiz, “ Farkındalık yaratmak amacıyla çok güzel bir organizasyondu. Emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Çok anlamlı keyifliydi. Obidev vakfına çok teşekkür ederim” dedi. Defile de gelinlik de giyen Tertemiz, anne olmak çok güzel bir duygu İnşallah ikincisi olsun isterim” diyerek evlilik kapılarını açık bıraktı. .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.