ÜNLÜLERDEN 'SAVAŞ'A TEPKİ 'YÜREĞİMİZ AÇIYOR!'

ÜNLÜLERDEN 'SAVAŞ'A TEPKİ 'YÜREĞİMİZ AÇIYOR!'

İsrail ve Hamas arasında patlak veren savaşta 11. güne girildi. İsrail’in Gazze saldırıları sonrası sivil ölümler gittikçe artıyor. Sanat dünyasının ünlü isimleri de bu zulme karşı sessiz kalamadı, sosyal medya hesaplarından tepkilerini gösterdi.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar 11. gününde devam ediyor. Dünya, Orta Doğu'daki kan gölüne şahit oluyor. Savaş bölgesindeki can kayıpları giderek artarken Gazze'de durum ağırlaşıyor. Ünlü isimlerden savaşa tepki gecikmedi. 

YASEMİN ŞEFKATLİ

İkiz bebeklerine hamile olan Yasemin Şefkatli, sosyal medya hesabının hikâye bölümünde “Savaşın dili, dini olmuyor. Her türlüsü zulüm” paylaşımı yaptı.

Ünlü isimlerden savaşa tepki Yüreğimiz acıyor

ÖZGE ULUSOY

Manken Özge Ulusoy “Dünya zor günlerden geçiyor. Orada yaşanan acının tarifi yok. Olan masum sivillere oluyor. Bir an önce bu savaşın bitmesini diliyoruz” dedi. Ece Erken de “Milyonlarca insan aç, susuz, elektriksiz bırakıldı. Bizim burada yüreğimiz acıyor” diye konuştu.

Ünlü isimlerden savaşa tepki Yüreğimiz acıyor

HADİSE

Şarkıcı Hadise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Hiçbir çocuğun, hiçbir kadının, hiçbir erkeğin, hiçbir insanın ölmemesi konusunda hepimiz hemfikiriz sanırım. Ben politikacı değilim. Ben hiçbir çocuğun, ailenin, acı çekmemesini isteyen bir insanım. Savaşı durdurun!”

Ünlü isimlerden savaşa tepki Yüreğimiz acıyor

Oyuncu Emre Kınay, sözün bittiğini ve insanlığın öldüğünü söyleyerek, “İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail’in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu’nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun” açıklamasını yaptı.

Ezgi Mola, “Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak” dedi.

Oyuncu Pınar Deniz, Filistin’e özgürlük etiketleriyle “Dünya bu zulme neden susuyor” paylaşımını yaptı.

“BU SAVAŞ FALAN DEĞİL, BU BİR SOYKIRIM”

Bergüzar Korel, “Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım” ifadelerini kullandı.

Oktay Kaynarca, paylaşımında “Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir” çağrısında bulundu.

Oyuncu Pelin Akil, “Özellikle hastaneyi hedef almak ne demek? Bu bir insanlık suçudur. Masumlardan, çocuklardan, yaşam mücadelesi veren insanlardan çekin artık elinizi, yeter” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Nebahat Çehre, “Aklım da kalbim de asla kabul etmeyecek. Hastaneyi vurmak ne demek?” dedi.

Oyuncu Melek Baykal, “Bir yerde savaş varsa, orada ölen yalnız günahsız çocuklar değildir. Vicdandır, merhamettir, sevgidir, empatidir, hayallerdir. Filistin dualarımız seninle” paylaşımında bulundu.

Burak Özçivit, “Savaşa Hayır” etiketiyle, “Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor. ifadelerini kullandı.

Oyuncu Sinem Kobal, paylaşımında “Savaşın her türlüsünü kınıyoruz. Hele ki bu yapılanlar, bu zalimlik acilen son bulmalı” dedi.

Oyuncu Sinan Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı yayında sanatçıların Filistinlilerin yaşadıklarına sessiz kaldığını belirterek, “Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz” dedi.

Şarkıcı Mustafa Sandal, “İsrail, Gazze’de bir hastaneyi vurmuş ve maalesef 500 ölü olabileceği açıklanmış. Çocuklara, kadınlara, hastalara yapılan bu zulüm savaş suçu değil, tam anlamıyla insanlık suçu! İşlerine gelince insan haklarından bahseden ülkeler, liderler neden suskun?” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Şarkıcı Cenk Eren, “İsrail artık bir devlet değil, terör örgütüdür” yorumunu yaptı.

İsrail’in Filistinlilere karşı yaptığı hastane saldırısına tepki gösterenler arasında ayrıca Nilgün Belgün, Afrra Saraçoğlu, Başar Dizer, Murat Boz, Yasemin Özilhan, Burcu Özberk, Mine Tugay, Gülben Ergen, Derya Uluğ, İrem Derici, Demet Akalın, Simge Sağın, Haluk Levent ve Mahsun Kırmızıgül yer aldı.

EMRE KIZILIRMAK 

Emre Kızılırmak rol aldığı “Köprü” filminden bir kare paylaştı ve altına şu notu düştü: “Bu fotoğraf ‘Köprü’de canlandırdığım karaktere ait. Bu film; yoktan yere peydahlanan problemlerin sözde çözümlerini kan dökerek ticaretini genişleten zihniyetlere gelsin ve onların oyunlarına gelen topluluklara farkındalık yaratsın.”

Ünlü isimlerden savaşa tepki Yüreğimiz acıyor

DEFİLEDE 'SAVAŞA HAYIR' VURGUSU

Tülay Ersoy ve Gülay Turan’ın kurucusu olduğu gelinlik ve abiye firması Asr-ı Nazende, İzmir’de düzenledikleri defilede “Savaşa Hayır” vurgusu yaptı.

Defilenin sonunda aralarında Özge Ulusoy’un da bulunduğı modeller, “Savaşa Hayır”, “Savaşın Kazananı Yoktur”, “Çocuklar Ölmesin” ve “Siviller Ölmesin” yazılı pankartlarla podyuma çıktı.

Ünlü isimlerden savaşa tepki Yüreğimiz acıyor

 

 

 

Kaynak:milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.