• BIST 1.112
  • Altın 474,037
  • Dolar 7,5495
  • Euro 8,9548
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 25 °C

Üstün Asutay... HAYATINI KAYBETTİ!

Üstün Asutay... HAYATINI KAYBETTİ!
Henüz yedi yaşındayken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, organ yetmezliği nedeniyle 82 yaşında hayatını kaybetti.

Özel bir hastanede 3 haftadır yoğun bakımda çoklu organ yetmezliği tedavisi gören usta tiyatrocu Üstün Asutay hayatını kaybetti.

Şeker ve kalp hastalığı olan Üstün Asutay, son dönemde buna eklenen böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye yatırılmıştı.

ustun_asutay_oldu_.jpg

ÜSTÜN ASUTAY KİMDİR?

1938 doğumlu olan ve henüz yedi yaşındayken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, ilk derslerini Bakırköy Halkevi’nde Münir Özkul ve Kenan Pars’tan aldı. Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosu ve Ali Baba Çocuk Tiyatrosu’nda, çeşitli topluluklarda uzun yıllar çok sayıda oyunda oynadı.

1993 yılında Ergun Köknar, Tarık Akan ve Cem Karaca ile birlikte Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD)’ın kurucu üyeleri arasında yer alarak başkanı oldu.

Üstün Asutay, BASAD’ın Onursal Başkanlığını da yürütmekteydi. Kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde görev yapan Asutay, kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Mert Asutay’ın da babasıdır.

Filmografisi


2003 Aşk Olsun

2001 Tatlı Hayat - Bünyamin

2000 Oyunbozan

2000 Şemsi Paşa Pasajı

1998 Kızım Osman

1997 Yalan

1995 Evdekiler

1995 Durum Bundan İbaret

1994 Mutlu Günler
1993 Son Fasıl
1993 Bizim Mahalle
1992 Üç Aşağı Beş Yukarı
1991 İmdat İle Zarife
1991 Vatandaş Ahmet Efendi

1990 Ah Şu Komşularımız
1988 Arabesk
1987 Uzaylı Zekiye
1986 Selamsız Bandosu

1986 Şaka Maka
1986 Kuruntu Ailesi
1986 Güldürme Beni

1983 Kuruntu Ailesi

1966 Oduncunun Çocukları

194 Aydedeye Gidiyoruz

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Magazin Kolik | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.