Vildan Turan... ÖĞRETMEN KİMLİĞİ İLE MÜZİK DÜNYASINDA !..

Vildan Turan... ÖĞRETMEN KİMLİĞİ İLE MÜZİK DÜNYASINDA !..

İlk albümü “Hüma”yı geçtiğimiz haftalarda yayınlayan Vildan Turan, profesyonel sanat hayatının yanı sıra İzmir’in Menemen ilçesinde 350 mevcutlu ufak ama sevimli bir devlet okulunda müzik öğretmenliği yapıyor.

Vildan Turan, profesyonel sanat hayatının yanı sıra İzmir’in Menemen ilçesinde 350 mevcutlu ufak ama sevimli bir devlet okulunda müzik öğretmenliği yapıyor.

Müzikal kariyerinin yanında öğretmenlik mesleğinden vazgeçmeyen sanatçı “Öğretmenlik çok zor ancak kutsal bir meslek. Bu görevi hakkı ve sorumlulukları ile tam olarak yerine getirebilmek, gençlere rol model olmak, onlara yaşamda bir bakış açısı ve duruş kazandırabilmek önemli “  şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir gece önce televizyonda olan Vildan Turan, ertesi sabah evine 28 km uzaklıkta bulunan okuluna elinde flütü, mp3 çaları ve hoparlörleri ile sınıfa giriyor. Televizyondan izledikleri, radyoda dinledikleri öğretmenlerini sınıfta elinde defter ve flütüyle görmek minik öğrencileri açısından ilk bakışta anlamlandırması karışık bir hale dönüşüyor.

Vildan Turan ‘a en sık gelen soru ise  ’ Öğretmenim, siz sanatçı değil misiniz neden buradasınız ve öğretmenlik yapıyorsunuz?’ oluyor.  

Öğrencilerine türkü, Türk Sanat Müziği ve bazen de popüler müziklerle çeşitlendiren Vildan Turan iki mesleğin de hayatının en büyük tutkusu olduğunu belirtiyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.