WhatsApp... ENGELLENDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?..

WhatsApp... ENGELLENDİĞİNİZİ NASIL ANLARSINIZ?..

WhatsApp kullanıcılarının en büyük dertlerinden bir tanesi elbette engellenip engellenmediklerinden emin olamamak.

Bu durum bilhassa uygulamayı sıklıkla kullananların canını sıkabiliyor ve bu nedenle WhatsApp'ta engellendiğinizi kolayca anlayabilmeniz için takip etmeniz gereken adımları sizlere aktarmaya karar verdik.

Hala WhatsApp kullanmıyorsanız aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirmeyi unutmayın.

İlk olarak sizi engellememiş bir kullanıcının WhatsApp'ta nasıl görüneceğine bakalım.

Aşağıdaki ekran görüntülerinde de farkedebileceğiniz gibi sizi engellemeyen kullanıcıların sohbet ekranında son görülme zamanını veya çevrimiçi olup olmadığını görebiliyorsunuz.

 

 

Ancak son görülme zamanını kapatan kullanıcıların bu bilgisinin görünmeyeceğini ve bunun her zaman engelleme anlamına gelmeyeceğini unutmamalısınız.

Ayrıca engel olmayan kullanıcılara bir mesaj gönderdiğinizde mesajlarınızın yanında iki okey işareti çıkacaktır fakat mesajlarınızı okumayan kullanıcılarda engel olmasa bile bu ikinci işaret çıkmayacaktır.

Dolayısıyla durumu iyi değerlendirmeye dikkat edin.

 

 

Görebileceğiniz gibi engelleme yapmayan kullanıcıların en son profil fotoğraflarınıçevrimiçi durumunu ve durum bilgisini de profil ekranında görebilirsiniz.

 

Sıra geldi sizi engelleyen kullanıcıların nasıl anlaşılacağına.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde karşıdaki kullanıcının profil fotoğrafının eski fotoğrafına dönüştüğünü ve ayrıca altında çevrimiçi bilgisinin yahut son görülme tarihinin olmadığına dikkat edin.

 

Bu kullanıcıya bir mesaj gönderdiğimizde bir süre beklesek bile ikinci okey işaretinin ortaya çıkmaması da bir diğer belirti olarak görülüyor.

 

 

Kullanıcının profiline girdiğimizde profil fotoğrafı eski fotoğrafı olarak görünüyor ve ayrıca durum bilgisi de yer almıyor.

Böylece kullanıcının bizi engellediği neredeyse kesin diyebiliriz.

 

Son ve kesin anlama yöntemi ise biraz daha zorlu. Başka bir WhatsApp yüklü telefona kontrol etmek istediğiniz numarayı ekledikten sonra o kullanıcının sizin telefonunuzda ve o telefonda çıkan profil bilgilerine göz atarak engellenip engellenmediğinizi en net şekilde anlayabilirsiniz.

Fakat WhatsApp engellemelerini anlamak için yukarıda yazdığımız yöntemler büyük çoğunlukla işe yarayacaklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.