WhatsApp...İKİ YENİ ÖZELLİK BİRDEN!

WhatsApp...İKİ YENİ ÖZELLİK BİRDEN!

1.5 milyar aktif kullanıcısı ile en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması unvanına sahip olan WhatsApp kullanıcılarını iki yeni özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, web sürümü 'WhatsApp Web'e entegre etmeye hazırlandığı özellikleri ile gündemde.

Önümüzdeki günlerde kullanıma girmesi beklenen ikinci özellik ise fotoğrafları bir albüm haline getirmeye ve bu albümü kolay bir şekilde karşı tarafa göndermeyi sağlıyor.

 

Akıllı telefonların vazgeçilmez uygulaması WhatsApp'ta, hem genel hem de özel görüşmelerdeki mesajların değiştirilebilmesine izin veren bir güvenlik açığı tespit edildi.

Sosya medya devi Facebook'un bünyesinden bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp platformdaki güvenlik açığı ile gündemde.

1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp'ta, hem genel hem de özel görüşmelerdeki mesajları değiştirilebilmesine ve manipüle edilmesine izin veren güvenlik açığı belirlendi.

"GRUP SOHBETLERİNDE ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI"

Kaspersky'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev, WhatsApp'nin dünyanın en popüler anlık mesajlaşma programı olduğunu anımsatarak, uygulamada bulunan güvenlik açıklarının grup sohbeti katılımcılarının yanlış mesajlarla aşağılanmasına neden olabileceği için çok ciddi nitelikte olduğunu ifade etti.

WhatsApp'taki güvenlik açıklarının tehlike arz etse de programı kullanmayı bırakacak bir gelişme olmadığını, her yazılım türünde bu tarz açıkların görülebileceğini belirten Chebyshev, şunları kaydetti: 

 "Kullanıcılar grup sohbetlerinde kullanıcılar çok dikkatli olmalıdırlar. Özel bir sohbet sırasında herhangi bir şüphe oluşursa, yazarın kimliğini doğrulayın. WhatsApp güncellemelerinin ne zaman yayınlanacağına ve güvenli kalmak için hemen yeni sürümleri indirdiğine dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz." 

MESAJ İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR

Uzmanlar, WhatsApp'ta birden fazla güvenlik açığı tespit edildiğini ve bu açıkların sadece grup yazışmalarında kullanılan "alıntı" özelliğini etkilediğini savunuyor.

Tespit edilen güvenlik açıkları kullanarak, grup yazışmalarında "alıntı" özelliğini kullanan kullanıcıların, kimlik bilgileri ve mesaj içeriklerinin hacker'lar tarafından değiştirilebileceği ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.