WhatsApp... WEB SÜRÜMÜNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!..

WhatsApp... WEB SÜRÜMÜNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!..

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarını sevindirecek bir güncellemeyi daha hazırlamaya başladı.

WhatsApp Web sürümünde yapılan değişiklikle, Picture-in-Picture (PiP) denilen ve videoların konuşma içerisinde ayrı bir pencerede izlenmesini sağlayan özelliğin kullanıma alındığını belirtildi.

İlk olarak iOS platformunda kullanılmaya başlanan sonra da Android işletim sistemine sahip telefonlara gelen PiP özelliği sonrasında FacebookInstagram ve YouTube gibi çok kullanılan sosyal medya platformlarından paylaşılan videolar WhatsApp üzerinde daha rahat izlenir olmuştu.

Belirli sitelerden bağlantı adresi yoluyla gönderilen videolara tıklandığında daha önceki gibi direkt bağlantı adresine gidilmiyor; bunun yerine videolar konuşma içerisinde küçük bir pencerede açılıyordu.

Böylece hem konuşmaya devam edip hem de videoyu izleyebiliyordunuz.

whatsapp web 1

 

WhatsApp kullanıcılarının en çok kullandığı özelliklerden bir tanesi olmayı başaran Picture-in-Picture (PiP) ya da Türkçe ismiyle resim içinde resim özelliğinin yeni adresi WhatsApp Web oldu.

WABetaInfo isimli internet sitesi tarafından ortaya çıkarılan yeni güncellemeyle telefonlarda kullanılan özelliğin bir süre sonra tarayıcı üzerinde de kullanılabileceği iddia edildi.

Konuyla ilgili WhatsApp ya da WhatsApp’ın sahibi Facebook’tan resmi açıklama gelmezken, kısa süre sonra WhatsApp PiP özelliğinin internet tarayıcıları üzerinde de kullanılabileceği söylenenler arasında yerini aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.