WhatsApp... YENİ ÖZELLİĞİNİ TURKCELL - BİP'TEN Mİ ALDI?..

WhatsApp... YENİ ÖZELLİĞİNİ TURKCELL - BİP'TEN Mİ ALDI?..

WhatsApp yeni özelliğini duyurdu! Kısa süre önce Instagram’a da eklenen yeni özellik, WhatsApp’ta 4 kişinin aynı anda görüntülü görüşmesine artık imkan tanıyor.

 Peki bu özellik, başka platformlardan esinlenmiş bir özellik olabilir mi? Bu yazımızda hem WhatsApp’ın yeni özelliğine, hem de bu özelliğin nereden alınmış olabileceğine değiniyoruz.

Facebook F8’de güncel WhatsApp verileri ve yeni özellikler duyuruldu!

Günlük 300 milyon, aylık 1.3 milyar aktif kullanıcıya ulaşan, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliğiyle beraber 4 kişiye aynı anda görüntülü konuşma imkanı sunacak. Özellik önümüzdeki dönemde kullanıma sunulacak ve şu an daha fazla bir detay da açıklanmadı.

Facebook’un F8 Geliştiriciler Konferansı‘nda duyurulan özellik, akıllara bir soru getirdi. Başka platformlardaki özellikleri alıp, kendi platformlarına ekleme konusunda oldukça cömert olan Facebook, acaba WhatsApp’ın yeni özelliğinde nereden esinlendi?

Facebook bu konuda mimli

Daha önce Instagram’a, Snapchat’in en önemli özelliği olan hikayeleri ve filtreleri neredeyse aynı mantıkla ekleyen Facebook, rakip platformlardaki özellikleri, gelişmeleri takip ediyor ve hızlı bir şekilde ekosistemindeki platformlara, ilgisini çeken özellikleri ekliyor. Bu özellikleri de kendi platformları arasında da kullanıyor.

WhatsApp yeni özelliğini Turkcell BiP’ten mi aldı?

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun daha önce yapmış olduğu, “WhatsApp bizi 3 kere kopyaladı” açıklamasını ve duyurulan WhatsApp yeni özelliğini de düşündüğümüzde, akıllara tekrar acaba “WhatApp, yine Turkcell BiP’ten mi kopyaladı?” sorusunu getiriyor.

Günlük 1 milyondan fazla aramanın yapıldığı ve ortalama 50 milyondan fazla mesajın iletildiği BiP, 192 ülkede 8 milyonu aşkın kişi aktif olarak kullanıyor.

Turkcell‘in yerli kaynaklarla geliştirdiği anlık mesajlaşma ve sesli – görüntülü görüşme uygulaması BiP, aynı anda 6 kişiye kadar Grup Görüntülü Görüşme özelliğini de kullanıcılara sunuyor.

Uzun zamandır BiP’te olan ve BiP’e özel olarak vurgulanan bu özelliğin, aynı anda 4 kişiyle görüşülebilecek olan sürümü artık WhatsApp’ta da olacak.

WhatsApp, bu noktada BiP’ten esinlenmiş olsa bile, şu an BiP aynı anda 6 kişiye görüntülü grup konuşması imkanı sunuyorken, WhatsApp’a gelecek olan yeni özellikte bu sayı 4. İleride bir güncellemeyle WhatsApp, kişi sayısını 6’ya çıkartırsa, o zaman bu fikrin nereden geldiğini daha da iyi bir şekilde anlayabiliriz.

Belki de üzerimize fazla alınıyoruz ama Türkiye’de geliştirilen bir yazılımın, dünyada kullanılıyor olması ve bazı özellikleriyle WhatsApp’a ilham verme ihtimalinin olması bile güzel bir gelişme.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.