WHATSAPP'TA YAYILAN MARTİNELLİ, GOLD VE PLUS VİRÜS MÜ, SÖYLENTİ Mİ?

WHATSAPP'TA YAYILAN MARTİNELLİ, GOLD VE PLUS VİRÜS MÜ, SÖYLENTİ Mİ?

Bir süredir WhatsApp'ta kullanıcılar arasında bir virüs adı yayılıyor. Bu virüsün adı ise Martinelli-Whatsapp Gold ve Plus virüsü. Peki birçok kişiye giden bu mesajda söz edilen bu virüsler gerçek mi? İşte detaylar.

WhatsApp artık çok büyük bir platform haline geldi ve artık en basit mesajlar bile platformda çok hızlı şekilde yayılıyor. Zaten WhatsApp da bunun için platformda yalan haberlerin yayılmasını önlemek için çeşitli çalışmalara başladı. Ancak tüm bunların ardından WhatsApp'ta yeni bir iddia ve söylenti dolaşmaya başladı. İşte Martinelli virüsü hakkında bilinenler...

WhatsApp gruplarında paylaşılan bir mesajda, WhatsApp'ta Martinelli isimli bir videonun yayınlanacağı ve bu video açıldığında virüsün telefonlardaki her şeyi yok edeceği iddia edildi. Ayrıca WhatsApp Gold'u güncellemek için gelecek mesajın açılmaması gerektiği ve uyarı yapıldığı da belirtildi.

Martinelli isimli bir videodaki virüsün telefondaki her şeyi yok ettiği iddiası doğru değil. İddia, uzun süredir internette dolaşımda olan sahte bir virüs mesajı. WhatsAppGold adıyla gelecek bir güncelleme mesajının açılmaması gerektiği ise doğru.

Martinelli isimli bir videonun telefona virüs bulaştıracağı iddiası İspanya’da da yaygınlaşmıştı. Martinelli videosu hakkında 2017 yılında Emniyet resmi Twitter hesabından açıklama yaparak iddianın doğru olmadığını açıklamıştı.

Snopes isimli doğrulama sitesinde de yayınlanan yazıda, Martinelli virüsü videosu diye bir şeyin olmadığı ifade edilmişti.

WHATSAPP GOLD GERÇEK Mİ?

WhatsApp’ta yayılan mesajda belirtilen WhatsApp Gold’tan gelen güncelleme mesajlarının açılmaması gerektiği uyarısı ise doğru. WhatsApp Gold adında bir uygulama bulunmuyor ve WhatsApp Gold uygulamasına ilişkin linke tıklandığında telefona zararlı yazılım (malware) indirilmiş oluyor.

WHATSAPP PLUS’DA YOK!..

Webtekno'da yer alan habere göre, Snopes isimli doğrulama sitesinde de incelenen iddiada, WhatsApp Gold sürümünün farklı özellikleri olduğuna ilişkin paylaşılan mesajın aynı şekilde WhatsApp Plus olarak da yaygınlaştığı belirtiliyor. WhatsApp ise Sıkça Sorulan Sorular bölümünde WhatsApp Plus'ın kendileri tarafından geliştirilmediği ve bir ilgilerinin bulunmadığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.