YAZ ŞARKILARINDA KİM KİMİ GEÇİYOR?

YAZ ŞARKILARINDA KİM KİMİ GEÇİYOR?

Birkaç gündür sabahtan akşama kadar Türkçe pop müzik kanallarını dolaşıp, Bir sürü klip izledim.

En sık çalan klip Hande Yener; 'Ya Ya Ya' hem güzel bir şarkı hem de eğlenceli.. Klibinde saçları birazcık Al Bundy 'nin karısı Peg Bundy'i andırsa da cesur ve güzel bir kadın. Her zaman iyi ve farklı işler yapıyor.

Zaman zaman ben de eski şarkıları yeni düzenlemeleriyle söylemeyi severim. Hatta en son Sezen Aksu'nun bir şarkısını yeniden seslendirdim.

Ancak son olarak dinlediğim güzelim şarkı "Sorma"nın düzenlemesi yüzünden düştüğüm derin depresyondan çıkamıyorum. Bu yüzden Emre Kaya arkadaşa rica ediyorum.

Lütfen acilen başka bir şarkı söylesin.

Şu sıralar çalınan şarkıların neredeyse yarısını Gülşen'in beste ve sözleri ile Ozan Çolakoğlu'nun düzenlemeleri oluşturuyor. Gülşen "Yatçaz kalkçaz' ile yakaladığı ivmeyi 'Kardan Adam' ile devam ettiriyor.

Şarkılarının sözleri çok güzel. Müzikleri özenli. Yalnız Ajda Pekkan için yazdığı şarkıya ısınamadım bir türlü. Aslında Ajda'nın söylediği her şarkıyı bağrıma basıyorum ve onun söylediği şarkıları seviyorum. Müzikal havasında girişi ile devamı arasında bağ kuramadım.

Ama Ajda Hanım'ın her zaman harika olan görüntüsü ile Nihat Odabaşı iyi iş çıkarmış.

Ozan Çolakoğlu sadece Ajda, Gülşen ve Tarkan için yaptığı işlerde değil Göksel için de güzel düzenlemeler yapmış. Sakin ve çarpıcı.. Besteler de iyi olunca düzenlemeleri yapan dostların işi kolaylaşıyor.

Bu günlerde sözü ve müziği Şehrazat'a ait bir cover da Yıldız Kaplan tarafından seslendirilmiş . Güzel bir kadın ve şarkı da çok yakışmış. Gözlüklere bayıldım. Tom Ford sanırım,

Atiye' de son şarkısı ile piyasada.. Klibi de film tadında. İskender Paydaş bu tarz şarkılarda çok başarılı. Birazcık hip hop, birazcık pop, birazcık R&B birleştirerek vokalleri de enstrüman gibi kullanarak şarkıları farklı formlara sokuyor.

Volga Tamöz'de bu tarz alt yapılarda çok başarılı. Meyra 'ya hoş bir şarkı düzenlemiş. Ben de çalıştım Volga ile. Zeki ve yeniliklerli takip ediyor, Bu önemli.

Burcu Güneş ise daha akustik bir forma geçmiş. Ama şarkıları remix yapılacak nitelikte olduğu için iki kulvara da yayılmış.

Sertap Erener'e bir şey oldu. Bence; ya Nil Karaibrahimgil'den yardım alıyor, ya da Serdar Erener'den. Şarkı söyleme tarzı değişti ve daha fazla dinleyiciye ulaştı. Şarkıları artık daha güzel. Sadece sanat müziği albümü yapmasını anlayamadım.

Aynı duygularım Şevval Sam için geçerli Her albümünde başka tarz söyleyen Şevval Sam için eleştirmenler neler düşünüyor bilemem ama ben bu kadarını abartılı buluyorum, Yeni albümünde tango söyleyecekmiş.

Bu arada Aydilge en sonunda kendini bulmuş. Saçı, imajı ve şarkısı çok hoş. Bayıldım.

Bir türlü tamamlayamadım. Sırada Ferhat, Gülben ve rock müzikçiler var. Haftaya artık...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.