YENİ FOTOĞRAFLARIM ÇOK SES GETİRECEK...

YENİ FOTOĞRAFLARIM ÇOK SES GETİRECEK...

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kaldı. Zaman şaşırtıcı derecede çabuk geçiyor. Bu da beni korkutmuyor değil? Yaşlanmaktan değil de, ideallerime yetişememekten korkuyorum? O yüzden, daha çok yol almalıyım, daha çok çalışmalıyım diye düşünüyorum.

Bir önceki yazımda yazın katıldığım festivallerden ve sosyal sorumluluk projelerinden bahsedeceğimi yazmıştım. Modellikten sonra en keyif aldığım işlerden biri de, sunuculuk?

Zaten yıllardır birçok kanalda, özel gecelerde ve festivallerde sunuculuk yapıyorum. Bu yaz da, muhteşem gecelerde görev aldım. Manavgat, Şile, İzmir Seferihisar ve Keşan Festivalleri görülmeye değerdi. Özellikle Keşan festivalini anlatmadan geçemeyeceğim. Ferhat Göçer, Kıraç, Ziynet Sali, Selim Sesler gibi başarılı sanatçıları sundum. Ve tabi ki son zamanların bence en başarılı klarnet virtüözü olan Serkan Çağrı da, memleketi Keşan'da hem sahne aldı, hem de bu muhteşem organizasyona eşi Ebru Çağrı ile ev sahipliği yaptı. Serkan Çağrı ve harika ekibi ile her konuda bizlere yardımcı olan SONY BMG MÜZİK promosyon sorumlusu Sacit Papakçı da, bizleri en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptılar. Tek kelimeyle müthiştiler! Umarım gelecek yıl, yine aynı ekip ile güzel zamanlar geçiririz. Ve daha birçok yıllar...

Festivallerin ardından, bizim gibi göz önünde olan insanların içinde olması gereken sosyal sorumluluk projelerinden de bahsetmek istiyorum. Bu yaz, çocuk gelişimi ile ilgili birkaç proje içerisinde yer almaktan büyük keyif aldım. Şimdiden böyle hassas konularda fikir sahibi olmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Tabi çocuklarla zaman geçirmenin keyfide hiçbir şey de yok?

Ayrıca, özel bir kanalda katıldığım bir programda öğrendiğim bir konu son derece dikkatimi çekti. Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, denizcilik ve iş dünyasının denize gönül vermiş önde gelen isimleri tarafından 8 Nisan 1994 yılında kurulmuş olup, kurulduğunda 29 üyesi olan, bugün ise, 320 asli, 300 tüzel üye sayısına ulaşan bir sivil toplum kuruluşudur. Kamu yararına faaliyetlerini sürdürmektedir. Öncelikli olarak Göcek, Fethiye, Ölüdeniz bölgesinden başlayarak, Türkiye'nin tüm denizlerinin ve sahil şeridinin temizlenmesinde ve daha bakımlı hale gelmesinde büyük rol oynayacak bir dernektir. Deniz olan bir şehirde dünyaya gelip, orada uzun yıllar geçirmiş biri olarak özellikle denizler konusunda herkesin duyarlı olmasını istedim.

Daha da güzel olan, bu derneğin, benim de her zaman desteklediğimi dile getirdiğim TEMA vakfı ile ortak çalışma içinde olmasıdır. Daha fazla bilgi için, www.turmepa.org.tr sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bu yaz Antalya'da, evimin yakınlarında gerçekleşen dehşet verici yangınlara şahit olduktan sonra, TEMA vakfına yapılacak olan bağışların daha da artacağını diliyorum. Umarım vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olurlar. Çünkü her şey bizim elimizde. Antalya'nın Serik ile Manavgat ilçeleri arasında çıkan yangında 4000 hektar orman zarar gördü. Tabi telef olan hayvanlar da cabası? Ağlayarak takip ettim haberleri. Yazık? Onca emek, onca canlı yok oldu bir anda? Umarım önümüzdeki yıllarda yanan ormanlarımızın yerinde tatil köyleri görmem. İşte o zaman Antalyalı olmaktan utanırım herhalde. Bilmem anlatabildim mi?

Bu konularda ne kadar hassas olduğumu zamanla göreceksiniz. Sizlerle paylaşmadan geçemedim.

Evet, önümüz bayram. Ben ailemle olacağım. İş kabul etmedim. Bayramdan sonra yoğun günler bekliyor nasılsa beni? İlk adımı, geçtiğimiz günlerde başarılı fotoğrafçı Pelin Karamehmetoğlu ile harika bir çekim gerçekleştirerek attım. Yepyeni resimlerim yakın zamanda sizlerle olacak. Tabi işin içinde ben varsam ve güvendiğim bir fotoğrafçı varsa ses getirmez mi?... Hem de nasıl? Bekleyip görelim? Detaylar bir sonraki yazıya?Herkese sevdikleriyle beraber iyi bir bayram diliyorum? Ve S.R.Chamfort 'un bir sözüyle yazımı noktalıyorum;

"Gençken, bilgi ağacını dikmesek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır."

Sevgiyle kalın?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.