Yeni Türkü... 40. SANAT YILINA ÖZEL BOL KONUKLU KONSER!..

Yeni Türkü... 40. SANAT YILINA ÖZEL BOL KONUKLU KONSER!..

Müziğimizin en uzun soluklu gruplarından Yeni Türkü, 29 Eylül pazar akşamı bol konuklu ve sürprizli 40. Yıl konseri ile İstanbul seyircisini 40 yıla yayılan bir yolculuğa çıkardı.

Derya Köroğlu’nun solisti olduğu, Erkin HadımoğluFurkan BilgiSerdar BarçınSezer Alemdar ve Bahadır Tanrıvermiş’den oluşan Yeni Türkü, kurulduğu günden beri Türkiye müzik tarihinin en önemli şarkılarına imza attı. 

Fırtına, Yağmurun Elleri, Olmasa Mektubun, Telli Telli, Maskeli Balo, Çember, Açelya, Destina ve sayılamayacak kadar çok parçayla belleklerimize kazınan Yeni Türkü 40. Yıl konseri ile seyirciye unutamayacakları bir gece yaşattı.

Yeni Türkü’nün kısa tarihinin anlatıldığı video görselle açılan 40. Yıl konser sahnesi, Sunay Akın’ın anlattığı hikaye ile daha da renklendi.

Derya Köroğlu ve grup elemanlarının sahneye gelmesi ile seyirci büyük bir alkışla beğenisini dile getirdi.

Sardunyaya Ağıt’ parçası ile başlayan konserde, performans sonrası Derya Köroğlu kısa bir açılış konuşması yaptı

40. yılımız Selim Atakan ile başladı. Ankara Müzik lisesinde birlikte okuduk ve müzikal yolculuğumuza başladık.

Yeni Türkü’nün ilk bestelerini Selim Atakan yaptı’ konuşması sonrası sahneye Ezgi’nin Günlüğü’nü temsilen gelen Deniz Sujana ‘Gurbete Kaçacağım’ şarkısını grupla beraber seslendirdi.

Aylarca konuşulacak bu konserde, Yeni Türkü’nün sahnesine Türk müzik sahnesinin renkli ve önemli isimleri konuk oldu. 

Athena, Cahit Berkay, Can Gox, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Eda Baba, Hayko Cepkin, Kenan DoğuluŞevval Sam, Manuş Baba, Kalben, Fırat Tanış ve Sena Şener hafızalardan silinmeyecek düetlere, Yeni Türkü ile beraber imza attı.

Vadi Açıkhava’da binlerce kişilik büyük koro, tek bir ağızdan şarkılar söyleyerek geçmişten gelecek nesillere uzanan sağlam bir köprü kurdu. 

İŞTE KONSERDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER...

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.