Yonca Evcimik... 'HAYVANLARI BAZI İNSANLARDAN DAHA ÇOK SEVİYORUM!'

Yonca Evcimik... 'HAYVANLARI BAZI İNSANLARDAN DAHA ÇOK SEVİYORUM!'

Cine5 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”ye sevilen sanatçı Yonca Evcimik konuk oldu, hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

“Hayallerimi gerçekleştirdim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”de hayatıyla ilgili hayal ettiklerinin gerçekleştiğini anlatan Yonca Evcimik  “Son birkaç yıldır çıktı ya secret kuantum aynı oradaki ben önce hayal ettim baleyle başladım dansın önemli olduğunu ailem konservatuara soktu. Çok iyi dereceyle konsertuar imtihanlarını kazandım.  Konservatuar okurken hedefim iyi bir balerin olmaktı. Yüksek bale bölümü mezunuyum. 79 senesinde bir müzikal oldu “7 Kocalı Hürmüz” seyretmeye gittik Açık Hava’da.

Dansçılardan bazılarını tanıyorum bir kısmı Konservatuar’dan abilerim ablarım bir kısmı bizim mahalleden. Seyrederken içimin gittiğini hatırlıyorum kulise gittim. Öyle bir kadro vardı ki  Ayten Gökçer, Adile Naşit,  Altan Erbulak, Cihan Ünal…  Şan Tiyatrosu ve Devekuşu Tiyatrosu da bir okuldu benim için, 3 okul bitirdim derim hep. Hakikaten çok kafam karıştı o geceden sonra böyle bir şey mi olsa diye. Aradan bir zaman geçti. Orada oynayan bir arkadaşım beni aradı “Yonca çok tuttu bu iş turneye gidecek İzmir Fuarı’na, Devlet Operası’nda çalışanlar gelemiyor sen gel” dedi. Babama baba ben gitsem mi dedim götürdü beni babacığım Egemen Bostancı’nın ofisine sevgili Lisa Tuna da oradaydı. Benim için dönüm noktaları oraya gittik. Seçmeler vardı, alındım, çok küçüktüm. İlk defa ailemden ayrılacaktım.” diyerek anlattım.

“Orhan Gencebay hayranıyım, Erol Büyükburç’a aşıktım”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”de hayran olduğu isimleri de anlatan Yonca Evcimik  “Ben muazzam bir Orhan Gencebay hayranıyım, insanlar duyunca şaşırıyorlar. İşte çılgın kız filan diye. O dönemlerde ve hala büyük ilah Orhan Gencebay. Şarkılarının büyük bir kısmını ezbere biliyorum. Benden büyük bir ablam var o da Orhan Gencebay hayranı. Tanıştım Orhan Gencebay’la. Çok oldu.

Şarkılarını çok seviyorum zaten bir dönem onun şarkılarını biraz farklı yapsam mı dedim. Bütün şarkılarına bayılıyorum. Orhan Gencebay aydığım yaşlardaydı. İlkokul öncesi esas aşık olduğum biri vardı Erol Büyükburç. Büyük aşıktım, o dönemlerde Michael Jackson hikaye.

Kadınlar matinesine giderdik. Erol Büyükburç’un ayağı kırılmıştı tutturmuştum “anne eve getir biz bakalım” demiştim. Aradan yıllar geçti müzikallerde dans ediyorum, Gülhane’de iki sene sunuculuk yaptım. Orada Erol Büyükburç geldi ne diyeceğimi bilemedim albümüm çıkmamıştı henüz. “ diyerek anlattı.

“Madonna ve ekibi bizi perde arkasından izledi”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”de 1993 yılında Madonna ile aynı sahneyi paylaştığı konserde yaşadıklarını da anlatan Yonca Evcimik “Kenan Doğulu ile birlikte çalışıyordum. Sahnede vokalde Kenan, Sibel Alaş, Ozan Doğulu herkes orkestradaydı, Kenan albüm çıkarmamıştı henüz. Başka sahnelerde yapıyorlardı. O dönemde Madonna Türkiye’ye gelecek anonsu yapıldı. Ben ondan önce sahne aldım, ama onun orjinal sahnesini kullanmıyorsunuz, önde bir sahnede benim ekibim dansçılarım çıktı.

Ortalık ayağa kalktı. Provada karşılaştık. Madonna kendinden önce yeni bir grup istiyor, star istemiyordu.  Provada karşılaştığımızda biraz gerildim. Sonra konserde muazzam reaksiyon aldık. Kafamı çevirdim, Madonna ve ekibi bizi perdenin arkasından izliyorlardı. Güzel bir şeydi. Sezen Aksu Madonna’ya verilen imkanlar verilse Yonca da yapardı demişti.” diyerek paylaştı.

“Çocuk özlemim hiç olmadı”

İpek Tuzcuoğlu’nun “çocuk özlemin var mı?” sorusu üzerine Yonca Evcimik  “Çocuk özlemim ne oldu ne de var.  Öyle bir duygu gelmedi bana. Şundan olabilir hayatım boyunca çocuklar çok sevdi beni “Abone”  boyunca çocuklarla öyle çok haşır neşir oldum ki belki de etkiledi. Etrafımda çocuğum olsun diye evlenen birçok arkadaşım var.

Bazen diyorum niye ben böyle hissetmiyorum diye ama belki de de benim bu dünyadaki görevim annelik değil. Pozitif bir insanım, insanlar beni  televizyonda, sokakta görünce mutlu oluyorlar bu bile bir görev. Birkaç sene önce kendimi sorguladım. “Benim durumum bu mu?” diye ertesi sabah hayvan haklarıyla uyandım.” diye cevap verdi.

“Hayvanları bazı insanlardan daha çok seviyorum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”de hayvan hakları konusundaki çalışmalarından da bahsedren Yonca Evcimik herkesi duyarlı olmaya çağırıyor. “Bir çalıştayımız vardı, Hayvan Hakları Çalıştayı. Çok güzel bir şey söyledi bir arkadaşımız, “İnsan Hakları, Hayvan Hakları diyoruz aslında hak hepimizin. Aynı haklarla dünyaya geldik halbuki onların var olan haklarını iade etmemiz gerek. Nasıl onlardan kendimizi üstün görüyoruz. Bir sürü sanatçıyla kamu spotu yaptık. Etkili oldu. Yasalar olması gerekiyor.

En başta toplumsal bir mesele bugün hayvana tecavüz eden yarın çocuğa ediyor. Hayvan seven insan kötü olamaz. Allah korkum büyük burdaki amacım doğru insan olabilmek, çalmam, çırpmam kul hakkı yemem hayvanları çok seviyorum. İtiraf ediyorum bazı insanlardan daha çok seviyorum. Allah’ın bildiğini kuldan saklamam hayvanların eziyetini hiç görmedim ama insanların çok gördüm. Bunun da insanlığa yakışmadığını düşünüyorum.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.