YouTube... YENİ ARAMA ÖZELLİKLERİNİ TANITTI!

YouTube... YENİ ARAMA ÖZELLİKLERİNİ TANITTI!

YouTube hali hazırda köklü bir kullanıcı kitlesine sahip olmasına rağmen platformunu geliştirmeye devam ediyor.

Daha önce TikTok benzeri bir özellik olarak Shorts’u sunan platform şimdi de arama sonuçlarına yeni bir güncelleme ekliyor.

Bu yeni güncelleme, YouTube’un video bölümlerini doğrudan arama sonuçlarında göstermesiyle oluşacak. Böylece arama sonuçlarında, videonun istediğiniz kısmını daha rahat bulabileceksiniz. Tam olarak aradığınızı bulabilmek için bir videoyu açmak ve tamamen izlemek yerine artık bir videodaki belirli noktaları gösteren bölümleri önceden göreceksiniz.

YouTube ayrıca mobil cihazlarda arama sonuçlarına video önizlemeleri ekliyor. Bu da yine videoları açıp izlemeden önce videonun içeriği hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak. Başka bir değişiklik ise, insanların aradıkları şeyle ilgili kendi dillerinde herhangi bir içerik yoksa videoları bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış.

Bu durumda YouTube, arama sonuçlarında otomatik olarak çevrilmiş altyazıları, başlıkları ve açıklamaları olan videoları gösterecek. Bu durumda gösterilecek videolar başlangıç için İngilizce, ancak şirket bunu gelecekte daha fazla dile genişletmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.