Yurdaer Okur... HAKİM KARŞISINA ÇIKTI, NE CEZA ALDI?

Yurdaer Okur... HAKİM KARŞISINA ÇIKTI, NE CEZA ALDI?

Mart ayında KKTC’deki havalimanında 1 gram uyuşturucu ile yakalanan oyuncu Yurdaer Okur, 100 TL para cezası ile serbest kaldı.

28 Mart’ta tiyatro festivaline katılmak üzere KKTC’ye gelen ve Ercan havalimanında narkotik köpeğine üzerinde bir gram hintkeneviriyle (esrar) yakalanan ünlü oyuncu Yurdaer Okur, 100 lira ara cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

Okur hapis cezası almaması nedeniyle sınırdışı edilmeyecek ve KKTC’ye giriş çıkışına engel konulmayacak. 

50 BİN LİRA SENET, 100 LİRA NAKİT

 Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada 3 kişilik mahkeme heyeti, KKTC devlet laboratuvarının çalışmaması nedeniyle Okur’un üzerinde yakalanan uyuşturucuya tahlil yapılamadığını, ancak ünlü sanatçının, uyuşturucunun hintkeneviri olduğunu itiraf ettiğini belirterek, uyuşturucu ithal etmek ve kullanmak suçlarından her biri 50 lira olmak üzere 100 lira para cezası verdi.

Mahkeme, Yurdaer Okur’un sulh ve sükûnu koruyacağına dair 50 bin lira kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest bıraktı.  

SINIRDIŞI EDİLMEYECEK

Karar bir hakimin 15 gün hapis cezası istemine karşın diğer hakimlerin para cezası vermesi nedeniyle oy çokluğuyla alındı. Okur, hapis cezası almaması nedeniyle sınırdışı edilmeyecek ve KKTC’ye giriş çıkışına engel konulmayacak.

Uyuşturucu, KKTC’de ağır suçlardan kabul ediliyor ve genellikle hapis cezası veriliyor. KKTC’de herhangi bir hapis cezası alan üçüncü ülke vatandaşları, cezalarını çektikten sonra sınırdışı ediliyor ve Ada’ya tekrar girişleri engelleniyor. Yasak ancak Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılıyor. 

Kaynak:hurriyet.com tr / Ömer BİLGE / LEFKOŞA (Fotoğraf: Evrim Kamalı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.