YÜREĞİNDEN SESSİZCE ÖPTÜM BİROL GÜVEN`İ!..

YÜREĞİNDEN SESSİZCE ÖPTÜM BİROL GÜVEN`İ!..

Dün gece sevgili dostum Hakan Eren 'in davetiyle Darıca'ya gittim. Yaklaşık 35 gündür süregelen bir festivalin final gecelerinden biriydi ve sahnede her biri ayrı değerde olan çok kıymetli solistler Semiha Yankı, Tülay Özer, Nur Yoldaş, İskender Doğan , Ersan Erdura ve Ercan Turgut şarkı söyleyeceklerdi. İki arkadaşımla beraber İstanbul'un akşam trafiğinde yollara çıktık. Allahtan sahil yolundan geldik te E5 teki yoğunluğa pek takılmadık. Biz geldiğimizde orkestra çoktan sahnedeydi.

Bu konsepti kendim de sahnede bazı değerli solist arkadaşlarımla uyguladığım için benim bayıla bayıla dinlediğim şahane dostları izlemek için onca yola değer diye yerime oturdum.

Bu arada Darıca Belediye başkanı sayın Şükrü Karabacak 'ın yanında kimi göreyim?

Çocuklar duymasın, seksenler, doksanlar dizilerinin yapımcısı ve senaristi Birol Güven oturmuyor mu?

Sağında solunda protokol sırasında hem seksenler, hem doksanlar dizisinin oyuncuları neredeyse tam kadro oradalar. Yönetmen Müfit Can Saçıntı ile bu dizilerin müziklerini yapan arkadaşım Aydın Sarman'ı da görünce keyfim yerine geldi.

Meğerse bu geceyi Birol Güven organize ederek Darıca'lılara armağan etmiş. Çünkü dizinin platosu Darıca 'da imiş. Hiç bir mecburiyeti olmadığı halde böyle güzel bir gece armağan etmek bence çok güzel. Ona baktım ve yüreğinden sessizce öptüm Birol Güven'i

Hakan Eren açılışı yaptı. Sahneye önce üçü birlikte çıktılar komplekssizce.... Birbirleri hakkında güzel sözler söyleyerek şakalaştılar. Semiha Yankı, Ersan Erdura ve Nur Yoldaş tek tek şarkılarını söylerken aynı zamanda bir birlerine vokal de yaptılar.

Meğerse izleyiciler bu şarkıları ezbere biliyormuş. Bağıra çağıra eşlik ettiler. Sanatçılar sadece kendi şarkılarını değil güncel şarkıları söyleyerek gönülleri fethettiler.

Arada plaket töreninden sonra bir sürpriz yaşandı. Seksenler dizisinin oyuncusu Butik Ali tiplemesi ile Hakan Bulut, Ersan Erdura" nın "çocuk gözler" şarkısını yorumladı. Herkes çok alkışladı ama esas alkışı Bekçi Bekir tiplemesi ile Hacı Ali Konuk söylediği türkülerle aldı. Susmuş tiplemesiyle Aydın Sarman ise benim de çok sevdiğim "Boşu boşuna " yı söyledi Bu şarkılar diziler için telifleri ödenerek oyuncular tarafından yeniden yorumlanmış. Düzenlemeleri Aydın Sarman yapmış. Abartısız , o günün rengi ve bu günün sounduyla şarkılara fazla dokunulmadan yapılmış. Çok beğendim.

Bu sürprizli aradan sonra da İskender Doğan " kan ve gül " ile yıktı geçti.. Tülay Özer " ikimiz bir fidanız" söylerken herkes ayaktaydı. Ercan Turgut ile finale damgayı "batsın bu dünya " vurdu.

Final derken bir de baktım ki Semiha Yankı, Nur Yoldaş , Ersan Erdura, Hakan Eren, Birol Güven ve tüm oyuncular hep beraber kolkola "Bir başkadır benim memleketim" söylemeye başladılar. Herkes ayaktaydı.

Harika bir geceydi..

Teşekürler sanatçı dostlar, teşekkürler Birol Güven

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.