Zeki Müren’in şoförü Mithat Ayer... 'ZEKİ BEY KARINCAYI İNCİTMEZDİ!'

Zeki Müren’in şoförü Mithat Ayer... 'ZEKİ BEY KARINCAYI İNCİTMEZDİ!'

Zeki Müren’in şoförü, kaptanı, 12 yıl yedi yirmidört, toplam 16 yıl asistanı Mithat Ayer, Gazeteci Sibel Arna’nın youtube kanalı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu ve Bülent Ersoy’un, sanat güneşimiz ile ilgili iddialarına cevap verdi

Ben onun şoförüydüm bana bir gün şoförüm demedi. Bir şoför ile insan aynı masada yemek yer mi, ben yiyordum. Böyle bir insan kalkıpta yanında çalışanları dövdürtür mü?

Zeki Bey karıncayı bile incitmezdi. Sadece ben değil hiç bir çalışanına kötü davrandığını görmedim. Benim eşime, çocuklarıma, yanında çalışan herkese karşı iyiydi. Zeki Müren insan ayırt etmezdi küçükle küçük, büyükle büyük olurdu.

Benim kızlarımın isim babası kendisidir. Zeki Bey’den ne ben bir dayak ne bir kötü söz hiç duymadım.

Hiç kimseyi kıskanmadı 

Zeki bey kendine cok güvenirdi. Gerçekten kimseleri kıskanmazdı. Bir başkasının kıskanıp da kıskançlıktan öleceğini hiç zannetmiyorum. Zeki Bey zaten rahatsızdı. Son dört yıl evden hiç dışarı çıkmadı, yedi, içti, çok kilo aldı.

Zaten sahneyi bırakmıştı. Kimi kıskansın? Bülent Ersoy “İtirazım var”ı yaptığında sabahlara kadar dinledi. Çok da güzel okumuş dedi. Güzel okuyana güzel okuyor derdi güzel okumayan biri çıktığında “Mithatcım televizyonu kapat” derdi.

Sadece bazı gazetelerde Zeki Müren de Bülent Ersoy’u kıyaslarlardı biraz ona sinirlenirdi. 

Müzeyyen Abla cenazeye hasta olduğu için gelemedi 

Müzeyyen Senar’ı çok severdi. Müzeyen Ablayı ben hep tekneyle gezdirirdim, bayılırdı tekneyle gezmeye “hadi çocuğum beni gezdir” derdi. 

Zeki Bey de espri yapardı “benzini sen mi aldın” diye o da “senin paran çok” derdi. Yıllar sonra Müzeyyen Senar, Maksim’den bir alt kademe gazinoda sahneye çıkınca Zeki Bey ona üzülmüştü.

Üzüntüden kendini yedi “Ablam niye bu gazinoda okuyor” diye. Zeki Müren ile hiç küsmediler. Alakası bile yok. Cenazesine de rahatsızlığı nedeniyle gelmedi Müzeyen abla. 

Asırlardır Yalnızım’ı söyleyememek içinde kaldı 

Okumak istediği şarkılar vardı okuyamadı. 

Kayahan “Asırlardır Yalnızım” ı yapmıştı. Mithatcım bu şarkıyı çok okumak istiyorum demişti. Kayahan şarkıyı hem İbrahim Tatlıses’e, hem de Muazzez Abacı’ya verdiği için okuyamadı. “Ah be Mithatcım şimdi sahnelerde olsaydım ben bu şarkıyı ne güzel okurdum” demişti.

Yapay zekacı arkadaşlar vasiyet kabul etsin ve bunu da yapsın. Şarkının sözleri onun için çok önemliydi: Asırlardır yalnızım, pişmanım alın yazım, bir öfkeye mahkum ettim her şeyi, bir yemin ettim ki dönemem…

Videonun sonunda Zeki Müren’in teyzesinin kızı Özlem Güner’e de bağlandı Sibel Arna. Özlem Hanım, Zeki Müren’in bütün mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’dan iddialarla ilgili bir yaptırım beklediğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.