Ali Kırca... SON KİTABI `ÖTEKİ BAHÇE` Yİ ÖĞRENCİLER İÇİN İMZALADI !..

Ali Kırca... SON KİTABI `ÖTEKİ BAHÇE` Yİ ÖĞRENCİLER İÇİN İMZALADI !..

Ali Kırca, son kitabı "Öteki Bahçe" yi Okyanus Koleji`nde düzenlenen imza gününde öğrencilerle buluşturdu.

4. Kitap fuarı kapsamında düzenenlenen imza gününde Ali Kırca, ilk olarak sabah saatlerinde Güneşli kampüsünde öğleden sonra da Halkalı kampüsünde öğrencilerile bir araya gelerek hem deneyimlerini paylaştı hem de kitaplarını imzaladı.

Bu güne kadar yazdığı 13 kitaptan sonra ilk kez bir roman yazdığını belirten Kırca, bu kitabın bir empati romanı olduğunu şu sözlerle ifade etti; "Her birimiz bir başkası için başka bahçeyiz, ötekiyiz. Yanı başımızdaki arkadaşımızı anlama romanıdır 'Öteki Bahçe' dedi.

Empati, aşk ve arkadaşlığın buluştuğu bir öykünün romanlaşmasıdır 'Öteki Bahçe' diyen Kırca, yazdığı romanından yola çıkarak 40 yıllık medya hayatında yaşadığı ve unutamadığı anılarını öğrencilerle paylaştı.

Televizyonculuğa geçiş süreci ve sonrasında yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan Kırca; "denizi görmeden denizci oldum, evimizde televizyon bile yoktu, TRT'nin sınavını öğrendim, başvurdum ve televizyon dahi görmeden televizyoncu oldum" dedi.

Annesine yazdığı bir şiirin hikayesini de anlatan Ali Kırca öğrencilere "bir tek anneler insana kalabalıkları dikkate almadan yüreğindekileri söyleyebilir" diyerek "Hatırlıyor musun ?" adlı şiiriyle söyleşisini tamamladı.

Şiirin bandı yayınlanırken salonda duygusal anlar yaşandı. Söyleşi sonunda Kırca'yı bir de sürpriz bekliyordu. Okul yönetimi tarafından Ali Kırca'ya bir teleskop ve çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.