Alp Navruz... "BEN HİÇ AŞIK OLMADIM"!..

Alp Navruz... "BEN HİÇ AŞIK OLMADIM"!..

Son dönemin dikkat çeken dizilerinden biri olan “Fazilet Hanım ve Kızları”nda canlandırdığı zengin ve şımarık Sinan Egemen karakteriyle ün yapan Alp Navruz, canlandırdığı karakter ve kendisiyle ilgili bilinmeyenlerini sevenleriyle paylaştı.

OYUNCULUĞUNU YAKIŞIKLILIĞA TERCİH EDEN İSİM: ALP NAVRUZ...

Son dönemin dikkat çeken dizilerinden biri olan “Fazilet Hanım ve Kızları”nda canlandırdığı zengin ve şımarık Sinan Egemen karakteriyle ün yapan Alp Navruz, canlandırdığı karakterin aksine mütevazı ve dış görünüşü çok da önemsemeyen 27 yaşında genç bir yetenek.

Oyunculuğa ilkokul sıralarında kendi yazdığı bir tiyatro oyununda oynayarak başlayan, sonrasında Altan Erkekli, Cihan Ünal gibi usta isimlerden dersler alan ve bu alanda kendini hep geliştirmesi gerektiğine inanan Navruz ile Etiler’de bir mekânda buluştuk ve sohbete başladık.

Oynadığınız Sinan Egemen karakteri çok zor bir karakter, nasıl hazırlanıyorsunuz?

Oyunculuğa kendi yazdığım oyunları oynamakla başlamıştım. Arkadaşımla birlikte hem yazıyor hem de oynuyorduk. Profesyonel bir şekilde bu işlere başladığımda ise oyunculuk namına kendimi geliştirmek açısından gözlem yapmayı öğrendim.

İnsanlar beni besliyor, onların hal ve hareketleri yaşantıları, beklentileri hepsi benim can verdiğim karaktere katkıda bulunuyor. Ben sosyal bir insanım. İşim dışında ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim. Sosyalleşmek bu konuda bana büyük artı katıyor.

Sinan egemen şımarık bir zengin çocuğu, peki ya Alp Navruz?

Sinan Egemen ile aramda uçurumlar var. Zor bir karakter demiştin sende evet zor bir karakter fakat oyunculuk bu konuda devreye giriyor.

İnsanlara o oyunu inandırmak benimsetmek oyunculuğun aslında en temel önemli noktalarından bir tanesi. Ben sakin bir hayat yaşıyorum. Kesinlikle Sinan Egemen’in aksine çok daha sakinim.

Duygusal bir insanım. Onun kadar gezmeyi tozmayı hayatı tiye almayı sevmiyorum. Kitap okumayı, biliyorsun şiir ve hikâye yazmayı seviyorum.

Şiir demişken, hangi şairi en çok seviyorsunuz?

Çeşitli tarzlarda şiirleri okumayı severim. İsim verecek olursak Nazım Hikmeti bunun yanı sıra yerli ve yabancı birçok şairi de takip etmeye çalışıyorum.

İlk bölümden itibaren inanılmaz bir ilgi gördünüz. Bekliyor muydunuz?

Beklentim vardı ama bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. Çok olumlu yorumlar aldım oyunculuk anlamında. Ben de bir şeyler katabiliyorsam ve karşılığını da alıyorsam, bu herkes gibi benim de hoşuma gidiyor tabii.

Yakışıklılık mı? Yoksa Oyunculuk mu? Sizin için hangisi önce gelir?

Bunu göreceli bir kavram olarak gördüğüm için hiç “Ben yakışıklıyım” diye bir iş kabul etmedim. “Acaba aldığım eğitim yeterli mi?” düşüncesinde oldum hep. Kariyer anlamında görsellikten ziyade kendimi doldurmaya çalışıyorum.

Yakışıklı bulanlara da teşekkür ederim ama ben daha çok oyunculuğumla ön planda olmayı istediğim için öyle yorumlar aldığımda daha mutlu oluyorum.

OTORİTER BİR AĞABEY

Dizide kardeşler arasında da gerilim mevcut sizin kardeşlerinizle aranız nasıl?

Bir kız, bir erkek kardeşim var. Evin abisiyim yani, biraz da otoriter ve kıskanç bir abiyim. Benden pek beklenmiyor ama o konuda biraz ilkel bir yapım var açıkçası.

Sevmekle kıskanmayı aynı tarafta görenlerdenim. Tabii ki kontrollü bir otorite ve kıskançlıktan bahsediyorum. Kardeşlerimle ilişkimiz iyidir yani.

Kendinizi 10 sene sonra nerede görüyorsunuz?

Oyunculuk namına başarılara imza atmak istiyorum. Ülkemi kendimi bir tek ulusal değil uluslararası arenalarda da temsil etmek istiyorum.

Çeşitli projelerde yer almak istiyorum. Farklı farklı karakterler bunların yanı sıra film festivallerine katılmak ve oyunculuk alanında kendimi her açıdan geliştirmeyi hedefliyorum.

Modelliği size yakıştırıyorlar? Ne dersiniz?

Öncelikle beni yakışıklı bulup modelliği bana yakıştıranlara samimi bir şekilde teşekkür etmek istiyorum. Modellikten ziyade benim işim oyunculuk.

Ama reklam filmlerinde modellik yaptığımızı düşünecek olursak evet oyuncuların bir diğer kolu da modellik oluyor. Kariyerimi oyunculuk üstünde ilerletmek istiyorum. Modelliği düşünmedim ama yine de beni model olarak görenlere beğenilerinden ötürü teşekkür ederim.

ÖNEMLİ OLAN İÇ GÜZELLİĞİ

Hiç âşık oldunuz mu?

Hiç olmadım.

Lise aşkı bile mi olmadı? Sevdiğiniz bir kimse?

İllaki hoşlandığım veya beğendiğim birileri oldu. Ama böyle destan yazılabilecek ya da okuduğumuz duyduğumuz büyük aşklardan yaşamadım. Bana öyle duyguları yaşatacak biri çıkmadı karşıma.

Nasıl birine âşık olabilirsiniz?

Benim için dış görünüşten önemli olan iç güzelliktir. Ben beğendiğim hoşlandığım biriyle sohbet edebilmeliyim. Sohbet edebilirsem anca aşk dediğimiz olay başlayabilir. Çeşitli konularda bir

şeyler paylaşabilmeliyim. Vaktimi hayatımı onunla paylaşabilmeliyim. Zeki olması gerekiyor. Akıllı kadınlardan çok hoşlanırım. 

Tatil yaptınız mı nerelere gitmek istersiniz?

Evet, çok güzel bir tatil yaptım. Kafa dinledim. Setteki yorgunluğumu attım. Bol bol yüzdüm spor yaptım. Kendime vakit ayırdım. Balkanları görmek isterim. Balkan coğrafyasına bir gün gezi amaçlı gidebilirim fakat şu aralar vakit daralıyor.

Çok yakın bir zamanda setimiz tekrar başlıyor ve Star Tv Ekranlarında ‘’Fazilet Hanım ve Kızları’’ ekibiyle birlikte yeni bölümlerimizle bizleri sevenleri bekletmeyerek dönüyoruz.

İŞTE RÖPORTAJIN VİDEOSU;

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum