Aslı Omağ... "SEVDİĞİM ŞARKILAR" İLE MELOON 24'TE!

Aslı Omağ... "SEVDİĞİM ŞARKILAR" İLE MELOON 24'TE!

Repertuarında 22 adet opera, 16 adet komple müzikal ve klasikten popüler müziğe 1000 adet parça bulunan soprano Aslı Omağ, 21 Ekim perşembe günü Melon24' de sahne alacak.

Fahir Atakoğlu'nun 12 Mart belgeseli için bestelediği jenerik müziğindeki ünlü soloyu seslendiren ve repertuarında 22 adet opera, 16 adet komple müzikal ve klasikten popüler müziğe 1000 adet parça bulunan soprano Aslı Omağ, 21 Ekim perşembe günü Melon24' de 'sevdiği şarkılar'ı seslendirecek.

1985 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 'Keşanlı Ali Destanı' adlı oyunda efektör olarak kariyerine başlayan Aslı Omağ, daha 16 yaşındayken 'Figaro'nun Düğünü' ile profesyonel sahne kariyerine adım attı. Takip eden yıllarda 'Kuşlar' müzikalinde başrol ve ardından 'Evita' müzikalinde yardımcı başrolleri üstlendi.

1991 yılında İstanbul Beyaz Güvercin Şarkı Yarışması'nda sözleri kendisine ait olan 'Sadece' adlı parça ile finale kaldı ve ertesi sene 'Son bir defa' ile Eurovizyon Şarkı Yarışması Türkiye finaline katıldı. 1995 yılında 2. Uluslararası Caz Festivali'nde 12 Mart'taki soprano solosunu seslendirmek için Fahir Atakoğlu konserine konuk olarak katıldı. Aynı konser 3.Uluslararası Caz Festivali ve başka birçok organizasyon dahilinde tekrarlandı. 'Altın Mikrofon Şarkı Yarışması'nda ikincilik ödülünü aldığında yıl 1996 idi.

2001 yılında Paris'in Nime şehrindeki Cathedrale de Nime'de bir resital verdi. Takip eden 2000'li yıllarda Q Club'da Keisa Brown, İlham Gencer, Aşkın Arsunan, İmer Demirer, Şenova Ülker, Atila Şereftuğ gibi önemli müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı.

Turkuaz grubunun kurucularından olan ve daha sonra da Rapsodi grubuyla benzer programlar yapan

Aslı Omağ, Avrupa yakasının en gözde mekanlarından olan Nişantaşı Milli Reasurans ta bulunan Melon 24 de saat 22:00'te başlayacak konserde; 60'lı yıllardan günümüze uzanan yerli / yabancı pop müzik parçalar, popüler aryalar, napolitenler, müzikaller ve klâsik orkestra eserleriden oluşan 250 şarkılık repertuarından 'sevdiği şarkılar'ı klavyede Baris Özbilgin ve ekibiyle oluşan kadrosuyla seslendirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.