Bennu Gerede... "BEN, BEN NÜ" İLE EDEBİYAT DÜNYASINA "MERHABA"!..

Bennu Gerede... "BEN, BEN NÜ" İLE EDEBİYAT DÜNYASINA "MERHABA"!..

Bennu Gerede’nin kaleme aldığı “Ben, Ben Nü” adlı kitabın lansmanı dün Nişantaşı'nda bulunan bir mekanda gerçekleştirildi.

Destek Yayınları’ndan çıkan kitabın lansmana Saadettin Saran ve Esin Moralıoğlu, magazinkolik.com Yazı İşleri Müdürü Mehmet Karademir'in yanısıra iş, sanat, basın ve cemiyet hayatından bir çok seçkin davetli katıldı.

Gerede, romanını anlatırken “Güçlü, iyi eğitimli, özgür hatta marjinal olarak görülen bir kadın düşünün.

Bu kadının hayatında ne istediğini bildiği kadar ne istemediğini de bilmesini beklersiniz.

Hayatının iplerini kendi elinde tutmasını, hayatındaki erkeğin kendisine haksızlık ettiği durumlarda karşı çıkmasını doğal karşılarsınız. 

Birlikte olduğu erkeğin ona şiddet uygulayabileceğini düşünmezsiniz bile. Çünkü o şiddet mağduru kadınların çoğunda görüldüğü gibi yaşamındaki kişiye bağımlı olmamalıdır.

Sonuçta ekonomik özgürlüğü vardır. Hem kendini ifade edebilir, hakkını arayacak yolları bulabilir ya da isterse sadece çekip gidebilir.

Peki, gerçekten öyle midir?” ifadelerini kullandı.

 

Arka kapaktan bir alıntı...

Sözüm ona ben toplumun eğitimli, özgür, hatta marjinal bir yüzünü temsil ediyorum. Peki ya gördüğüm şiddete susmamı neyle açıklayacağız? “Sevgi”, “cinsellik” ve “şiddet” zihnimde hep kol kola gezmiş.

Bir araya gelmemesi gereken bu üç kavramın kurbanı olduğumu anladığımda, zaten çoktan etlerim çürümüş, kalbim kırıklarla dolmuş ve zihnim bulanmıştı.

Çocukluğumdan beri böyle öğrenmiş, bunun üzerine inşa etmiştim kendi gerçeğimi. Yanlış yapmışım.

En büyük yanlışım ise şiddeti kabullenmek olmuş. Bana kızacaksınız! “Sahiden yaşamış mı bu kadın bunları, yok artık daha neler?” diyeceksiniz. “Aptal!” diyenleriniz bile çıkacak biliyorum çünkü bunları vaktiyle kendime söylemiş olan benim.

Ama bir farkla. Zor öğrensem de öğrenebildiğim için mutluyum. Acı çeksem de acılarımı dindirebildiğim ve güçlü biri haline dönüştüğüm için mutluyum.

Davetlilerle tek tek ilgilenen, sıradışı, cool ve marjinal görüntüsü ile büyük ilgi toplayan Bennu Gerede Magazinkolik.com Yazı İşleri Müdürü, aynı zamanda İş insanı Mehmet Karademir'e kitabı hakkında bilgi verdi ve imzalı kitabını hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.