Bursa`nın ünlü lezzeti Etiler`de... ETİLER ULUDAĞ KEBAP!

Bursa`nın ünlü lezzeti Etiler`de... ETİLER ULUDAĞ KEBAP!

Canan ve Vedat Bekil`in ev sahipliğini yaptığı Etiler Uludağ Kebapçısı, Bursa`daki geleneği profesyonel hizmet anlayışla birleştirerek sadık müşteri kitlesine gün geçtikçe yenilerini ekliyor.

Ropörtaj;Lezzet ve Keyif Keşifçisi Özlem MEKİK

Steak House, kebabın yerini tutamaz!

Canan ve Vedat Bekil iki kardeş. Mimar olarak başladıkları çalışma hayatlarına yeme- içme sektöründe devam etme kararları onları Uludağ Kebap'la buluşturuyor.

?Hizmet sektöründe gıdayla ilgili bir mekan açmak hep vardı aklımızda. Uludağ'dan kayaktan dönerken methini çok duyduğumuz Bursa eski garajdaki kebapçıya kebap yemeye gittik ailece. 3,5 yaşına kadar türlü mücadelerle yemek yedirdiğim oğlumun Bursa Uludağ Kebap'ta büyük bir iştahla kebap yediğini görünce o an, orada karar verdik:

Bu bambaşka bir lezzetti ve böyle bir lezzet Bursa'yla sınırlı kalmamalıydı. Hemen bu leziz kebabın mucitleri Cemal ve Cemil Usta ile görüştük. Yakın zamanda çok iyi ilişkiler kurduk ve ailenin manevi kızları gibi oldum.

Bu işi hakkıyla yapabileceğime inandılar ve Etiler'deki Uludağ Kebapçısı'nın açılışını desteklediler." diyor Canan Bekil.

Bursa'nın ünlü lezzeti Etiler'de devam ediyor!

2008 yılında iki kardeşin Etiler'de açtıkları restoranın konsepti tamamen kendilerine ait. İnce zevklerini, samimiyetlerini, lezzete düşkünlüklerini, mimari vizyonlarıyla birleştirerek adeta mekanın ruhuna yansıtmışlar.

Cemal ve Cemil Usta'nın vefatından sonra markayla yollarını ayırmak zorunda kalan Canan Hanım ve Vedat Bey kendilerine duyulan güvenin hakkını vermenin haklı gururunu yaşıyor.

Etiler Uludağ Kebapçısı, Bursa'daki geleneği profesyonel hizmet anlayışla birleştirerek sadık müşteri kitlesine gün geçtikçe yenilerini ekliyor. Seçkin müşteri kitlesinin geri bildirimleri ise hizmet anlayışının başarısını tescilliyor.

Mutfakta kullanılan tüm malzemeler Bursa?dan geliyor. Her malzemeyi doğrudan kaynağından temin ediyorlar. Tereyağının tabağa dökülüşünden etin kesilişine her ayrıntıyı geleneksel yöntemlere bağlı kalarak deyim yerindeyse usulünce yerine getiriyorlar.

Kuru üzümün ve çekirdeklerinin öğütülmesiyle hazırlanan şıra da dahil menüdeki her kalem Bursa'ya has. Bursa'nın taş fırınından çıkan pidelerinin ve tava yoğurtlarının da tadına doyulmuyor.

Mustafa Kemal Paşa'nın peynir tatlısı ise bir klasik, tabii yanında kaymakla... Bursa'dan İstanbul'a gelen efsanevi lezzeti tahtında ziyaret etmek isteyenleri ağırlamaya hazırlar.

Steak House'lar kebabın yerini dolduramaz!

Kebabın bu aralar pabucunun dama atıldığını düşünenler varsa fazla steak house açıldığı için bence yanılıyorlar.

Çünkü kebap gerçek bir efsane. Canan ve Vedat Bekil de benimle aynı fikirde: "Eti seven bir halk olarak döner ve kebabın yanı sıra son dönemde moda tabiriyle 'steak house?lar birbirini ardına açılmaya başladı. Yatırımların yeme-içme sektörüne ivme kazandıracağını düşünmekle birlikte kebabın herkes için ayrı bir yeri olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuçta Bursa Kebabı evde yapılabilecek bir lezzet olmadığı gibi gelenekselliğini yaşatmaya devam edecek olan bir tat."

"Bu lezzete sadece Etiler'de olanlar mı ulaşacak peki?" diye sorduğumda ikilinin cevabı gecikmiyor: "Yaptığımız işte kaliteden ödün vermeden, butik olarak ilerlemekten yanayız.

Gelecek planlamalarımız arasında zincir olmaktan ziyade Etiler'de yer alan mekânımız gibi bir mekânda Anadolu yakasında açmayı düşünüyoruz. Böylece hem Avrupa hem de Asya yakasındaki müşterilerimizin aynı lezzeti yakalamalarını sağlayacağız."

Peki nedir bu Bursa kebabının sırrı, diye merak ediyorsunuz değil mi, işte o sırrı Canan ve Vedat Bekil kardeşler açıklıyor:

Bursa Kebapta önemli olan malzeme seçimidir. Lezzetinizin sırrını seçtiğiniz ürün ve o ürünün hazırlanışı oluşturur. Örneğin; etini aldığınız hayvanın yaşı, kilosu, cinsiyeti, yetiştiği bölge, katkı maddelerinin bulunmaması ve ustalar tarafından özenle etin işlenmesi tamamıyla lezzetinizin kalitesini oluşturur.

Sunduğunuz tüm lezzetler de insan sağlığı ön planda tutulmalı, gerekli hijyen ve kalite standartları gözetilmelidir. İyi bir kebap ritüeline uygun sunulmalı ve Bursa Kebabı bir gelenek olarak yaşatılmalıdır.

Ve hızlı sorularla Etiler Uludağ Kebapçı'sını yakından tanıyın:

Kebapta özgünleşmek mümkün mü?

Kebapta özgünleşmek yerine lezzeti sabit tutup gelenekselliği bozmamak gerekir. Kebap gibi bir lezzetten bahsederken başka çeşitlerden ya da farklılaştırmaktan söz edilmemelidir.

Bayan olarak hizmet sektöründe olmanın zorlukları var mı?

Yeme-içme sektöründe ağırlıklı olarak erkek egemenliği söz konusu olmakla birlikte sektörün kadın bakış açısına da ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Şahsım adına çalışma hayatındaki zorluklardan çok avantajlarına değinmek isterim. Kadınların detaycılığı, yaratıcılığı ve estetik zevki, yeme-içme sektörünün sürekliliği ve başarısı için vazgeçilmez unsurlardandır. Müşteri açısından da işletmecinin kadın olması her zaman avantajdır.

Peki, birçok restoranda mönüsünde light kebap görüyoruz; sizde light kebap çalışması yaptınız mı?

Etiler Uludağ Kebapçısı'nın menüsünde light kebap bulunmuyor ancak yazın sıcağından bunalan ve hafif lezzetler tatmak isteyen müşterilerimizin tercihine uygun bir şekilde kebabın pidesi ve yağında değişiklikler yapılabiliyor. Vejetaryen olan müşterilerimiz içinde yoğurt ve patlıcan ağırlıklı kebabımız bulunuyor.

Müşteri portföyünüz hakkında bilgi verir misiniz?

Keşfetmeye meraklı ve geleneksel lezzetlere düşkün olan bir müşteri kitlemiz var. Bursa'nın efsanevi lezzetini tatmak isteyen başta Etiler bölgesi sakinleri olmak üzere, Avrupa ve Anadolu yakasından bir çok müşterimiz bulunuyor. Ayrıca yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyoruz.

Son olarak müşterilerinizin sizi tercih etme nedenini nasıl açıklarsınız?

Etiler Uludağ Kebapçısı, "Bursa Kebabı" lezzetini Etiler'de şehrin kalabalığından uzakta sakin, nezih ve sıcak bir ortamda dilediğiniz an bulabileceğiniz bir mekan. Lezzetiyle tadı damağınızda kalan kebabımız müdavimlerinin sayısını gün geçtikçe arttırıyor. Hizmet anlayışımız gereği ödün vermediğimiz ürün kalitemiz ve servis anlayışımızla fark yarattığımızı düşünüyoruz.

Açılış-Kapanış Saatleri: 12:00 - 22:00

İletişim Bilgileri:

Adres: Seher Yıldızı Sk. No: 17/1 Etiler

Telefon: 0212 358 59 58

www.facebook.com/etileruludagkebapcisi

twitter.com/Uludagkebap tr.foursquare.com/uludagkebap www.etileruludagkebapcisi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.