Çingeneler Gökyüzünde Yaşar...İBB ŞEHİR TİYATROLARI'DAN YENİ OYUN!

Çingeneler Gökyüzünde Yaşar...İBB ŞEHİR TİYATROLARI'DAN YENİ OYUN!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ivana Dimic’in yazdığı, Dunja Kaldzija’nın çevirdiği, Gökçe Yurtsal’ın yönettiği Çingeneler Gökyüzünde Yaşar adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor...

Oyun, 29 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

Oyunun konusu:

Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Maksim Gorki’nin ilk öyküsü “Makar Çudra”dan uyarlanan oyun, bir çingene obasındaki deli dolu, gururlu, genç sevdalıların asla vazgeçemeyecekleri iki şey –aşk ve özgürlük- ile nasıl sınandıklarını anlatıyor.

Askerlerin, derebeylerin, büyücülerin ve hiçbir kadının ele geçiremediği Zobar bu aşka esir düşmüştür. En az onun kadar bağımsızlığına tutkun ve en az onun kadar âşık olan Rada’nın tek şartı vardır:

Zobar bütün obanın önünde Rada’nın ayaklarına kapanıp elini öpecektir. Uğruna yaşanacak en önemli şeyin “özgürlük” olduğuna işaret eden oyunda, bütün maddi değerlerin ötesinde insan onurunun yüceliğine vurgu yapılıyor.

Oyunun yönetmeni Gökçe Yurtsal Çingeneler Gökyüzünde Yaşar’ı şöyle anlatıyor:

“İşte karşımızda aslında yüzyıllardır hiç değişmeyen özgürlük tutkularıyla hayatın tadını çıkaran, dünyanın kaybolmamış insanları.

Yersiz yurtsuz ama dünyanın her yerini evleri yapan insanlar. Sadece yaşadıkları ülkenin dünyasına uyum sağlamış uyumsuzlar çetesi.

Her hüznün eğlencesini yaşayan ve umutları tükenmeyen asi insanlar. Bu oyun tam da onları anlamamızı sağlayacak bir noktada.”

cingeneler-gokyuzunde-yasar-3.jpg

Müziğini Akın Sevgör’ün, dramaturgisini Hilmi Zafer Şahin’in, sahne tasarımını Batuhan Bozcaada’nın, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı’nın, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun, koreografisini Senem Oluz’un, efekt tasarımını Metin Küçükyılmaz’ın yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu ve Enes Altuğ Avşar’ın çektiği oyunda; Ali Murat Altunmeşe, Aslı Şahin, Ayhan Anıl, Ayşe Günyüz, Berfu Aydoğan, Burhan Yeşilyurt, Cafer Alpsolay, Can Alibeyoğlu, Didem Poyraz, Dolunay Pircioğlu, Ebru Üstüntaş, Efe Ünal, Emrah Derviş Soylu, Emre Çağrı Akbaba, Emre Şen, Erhan Özçelik, Esen Koçer, Gökşen Ateş, Hüseyin Tuncel, Müslüm Tamer, Nazife Oğlakçıoğlu, Oğuzhan Oğuz, Orhan Erhan Yıkılmaz, Ömer Naci Boz, Özgür Atkın, Özgür Kaymak, Samet Silme, Seda Çavdar, Selim Can Yalçın, Sevilay Şimşek, Şirin Asutay, Volkan Öztürk, Yasemin Tunca, Yılmaz Aydın rol alıyor.

Oyun, 29 Kasım-2 Aralık 2017 ve 6-9 Aralık 2017 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 21-23 Aralık 2017 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.