Duygu Asena... 'ASLINDA ÖZGÜRSÜN' SAHNEYE ÇIKIYOR!

Duygu Asena... 'ASLINDA ÖZGÜRSÜN' SAHNEYE ÇIKIYOR!

Türkiye’de 90’lı yıllara “Kadının Adı Yok” ile damga vuran gazeteci –yazar Duygu Asena’nın “Aslında Özgürsün” kitabı ilk kez tiyatro sahnesine çıkacak.

Milyonlarca kadının haklarını farketmesini sağlayarak pek çok hayata dokunan  Asena’nın bu kitabı 2001 yılında piyasaya çıkmıştı.

Diğer kitapları gibi, kadınların hayatlarında farketmeden boyun eğdikleri konuları, tartışmaya açan kitap, iki kadının hikayesi üzerinden kadın-erkek ilişkilerini yine farklı bir açıdan anlatıyor.

Asena’nın toplam dokuz  kitabından bir tanesi okuma tiyatrosu olarak sahnelenirken bir kitabı da sinema filmi olarak seyirci ile buluşmuştu. Ünlü yazar, 13 yıl önce hayata veda etti.

duyguasena_kitap-002.jpg

ŞEHİRLİ KADINLARI HER HALİYLE ANLATACAKLAR: ProjectAS Prodüksiyon

Çok yakında perdesini açacak oyun,  seyirciye gerçek anlamda bir Off-Broadway eseri sunabilmek için tam bir yıldır titiz bir çalışma sürdüren ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu’nun ilk sahne projesi. 

Ali Kemal Güven’in uyarlayıp yönettiği oyunun yapımcısı ise Seda Özkaraca.

2018 yılında Ali Kemal Güven ve Seda Özkaraca tarafından kurulan ProjectAS Prodüksiyon Tiyatrosu, kadınların başrolde ve önde olduğu, şehirli hikayeler anlatan, şık, derin ve cesur tiyatro projeleri üretmeyi hedefliyor. 

aslindaozgursun_oyuncular.jpg

Aşka aşık iş kadını Berna (Emel Çölgeçen) ile evli ve umutsuz ev kadını Belgin’in (Pelin Öztekin) kimliklerini ve aşkı arayış hikayesi iddialı ve eğlenceli bir prodüksiyon ile sahnede olacak.

“Bir şehir. İki kadın. Bir çok erkek!” sloganıyla yola çıkan Aslında Özgürsün tiyatro oyunu 4 Şubat Pazartesi 20:30’da Artı Sahne’de prömiyer yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.