Ergün Işıldar... TİYATRO SAHNESİNDEN BİR YILDIZ DAHA KAYDI!

Ergün Işıldar... TİYATRO SAHNESİNDEN BİR YILDIZ DAHA KAYDI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları oyuncusu Ergün Işıldar hayatını kaybetti.

İBB Şehir Tiyatroları Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Değerli sanatçılarımızdan Ergün Işıldar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Sanatçı için 2 Mayıs'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

Sanatçının cenazesi ise Teşvikiye Camisi'nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

ERGÜN IŞILDAR KİMDİR?

Ergün Işıldar 1956’da Ankara’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesinde okudu. İstanbul Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1976 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na yevmiyeli olarak girdi. 1980 yılında  sanatçı kadrosuna geçen Ergün Işıldar’ın Şehir Tiyatrosu’nda oynadığı ve yönettiği oyunların başlıcaları;

“Kısasa Kısas”1976, “Düğün Ya Da Davul” 1976, “Sabahat” 1976, “Kendini Yazan Şarkı” 1976, “Bir Şeftali Bin Şeftali” 1976, “Sakarca” 1977, “Kurtuluş Savaşından Müzikli Belgeler” 1977, “Eşeğin Gölgesi” 1977, “Corıolanus” 1977, “Kafatası” 1977, Marat-Sade” 1978, “Hoşu’nun Utancı” 1978, “Bahar Noktası” 1980, “Deli Eder İnsanı Bu Dünya” 1989 ile İBŞT’na döndükten sonra “ “Sevimli Hayalet”,  “Altı Derece Uzak”, “Barışa Şans Verin”, “Altın Post Projesi” “Müfettiş”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, ”Misyon” (Çevirmen-Yönetmen Yard.),  “Metro Canavarı”, “Aslana Benzer”, “Benim Küçük Yıldızım”, “Kuyruklu Yıldız Altında”, “Meraki”, “Macbeth”, “Hasır Şapka”, “İhtiras Tramvayı”, “Leyla İle Mecnun”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” 2007”, “İlk Evlilik” (Yönetmen), “Tahteravallide Üç Kişi” (Yönetmen), “Belden Aşağı Vurmak” 2005 (Yönetmen), “Eskici Dükkânı” (Yönetmen), “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” 2008 (Yönetmen), “Gizli Oturum” 2009 (Yönetmen) 

 

 "Ben Çalmadım” Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu -1970. İstanbul Sanat Etkinlikleri Tiyatrosu’na katılıp “Kelaynaklar” 1982 oyununda çalıştı. Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu’nda “Kaldırım Serçesi”, Egemen Bostancı Tiyatrosu’nda “Şvayk Hitlere Karşı”, “Carmen”, “Arkadaşım Eşek” vb oyunlarda oynadı. Çetin İpekkaya’nın yönettiği Troya Festivali açılış gösterisinde almanca ve türkçe oyunculuk yaptı.

Oynadığı film ve dizi çalışmaları; “Çıplak Vatandaş”, “Şalvar Davası”, Alman ZDF-ARD kanalı için yapılan iki dizide oyunculuk (AufAchse ve ZweiSchlitzohre in Antalya) ve bir tv filminin “Sehnsucht” Türkiye yapım sorumluluğu. Profösör Bernard Lewis’in “Ortadoğunun Son 20 Yılı” konulu dramatik belgeselinin Türkiye ayağında Ali Taygun’un yardımcısı olarak yapım sorumluluğu…

Turgut Özakman'ın "Ocak” isimli oyunuyla Liselerarası Şenlik ve İLTÖ Şenliği ile "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ve "En İyi Dekor" ödülüne layık görüldü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.