Filizler Köfte... BUDABEŞTE BELEDİYE BAŞKANI İSTANBUL'A HAYRAN KALDI!

Filizler Köfte... BUDABEŞTE BELEDİYE BAŞKANI İSTANBUL'A HAYRAN KALDI!

İstanbul'a hayran kaldığını, söyleyen Macaristan - Budapeşte Anakent Belediye Başkanı Istvan Tarlos,, denizden tarihi yarımada ve Üsküdar'ın ayrı bir ihtişamı ve güzelliğini hissettiğini belirtti.

Macaristan - Budapeşte Anakent Belediye Başkanı Istvan Tarlos,Başdanışmanı Büyükelçi Dr.György Nanovfszky ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Amb.Dr.Andras Gyenge , Filizler Köftecisine Deniz Taksi ile geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.mimar Kadir Topbaş'dan ,Budapeşte Şehrinin kardeş olmasının sözünü aldıklarını,önümüzdeki Mayıs ayında resmi protokol imzalayacaklarının müjdesini verdi.Nisan ayında Başkan Topbaş'ı Budapeşte'ye davet ettiklerini, davetlerine Başkanın icabet edeceğini de ekledi.

İstanbul'a hayran kaldığını, tarihi dokuya sahip çıkıldığını söyleyen Başkan, denizden tarihi yarımada ve Üsküdar'ın ayrı bir ihtişamı ve güzelliğini hissettiğini belirtti.

İstanbul'un bir Avrupa ve Dünya şehri olduğuna vurgu yaptı.İstanbul Belediye Başkanının çok çalışkan olduğunu, çalışmalarından hissettiğine de belirtti.

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan İstanbul herkesi büyülediği gibi beni de büyülemiştir, dedi.

Halen Budapeşte Anakent Belediye Başkanlığını yürüten Istvan Tarlos,II. Asya Belediye Başkanları Forumu toplantısı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Dr.Mimar Kadir Topbaş'ın özel misafiri olarak İstanbul'a geldi. Bu yıl yapılan II. Asya Belediye Başkanları Forumu'nun ana konusu; ABD ve AB ülkelerinde yaşanan global ekonomik krizin tüm dünyayı etkilemesi nedeniyle "Küresel Finansal Krizin Asya Kentleri Üzerindeki Etkisi" olarak belirlendi.Konferansa yurtiçi ve yurtdışından 112 şehir ve kurum adına yaklaşık 310 kişi katıldi.

Istvan Tarlos ,İstanbul 'un en tanınmış lezzet duraklarından biri olan Filizler Köftecisi ,Salacak'a konuk oldu.

Filizler Köftecisinin ikinci yeri olan Üsküdar Kızkulesi karşısındaki muhteşem manzaralı işletme bu kez spesiyallerini Belediye Başkanı Istvan Tarlos, Amb.Dr.Andras Gyenge ve konukları için hazırladı.

Macar mutfağında da köftenin yaygın bir yemek çeşidi olduğunu, buradaki köftelerin ayrı bir lezzetinin olduğunu belirtt.

Mekanın müşterilerinin de ilgiyle takip ettiği Anakent Belediye Başkanı , meraklılarının hatıra fotoğrafı isteğini geri çevirmedi.Filizler Köftecisi klasiği olan masa-cam arasına peçetelere hatıra yazı yazma geleneğini Anakent Belediye Başkanıda sürdürdü.İstanbul'u, Kız Kulesini ve mekanı öven yazı yazıp masa camının arasını koydu.

Filizler Köftecisi sahibi ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ile bir süre sohbet eden Istvan Tarlos ,bu güzel İstanbul manzarası ve yemekler için Şahbaz'a teşekkür etti.

Böyle güzel Türk Lokantasının Budapeşte'de de olmasını çok arzuladıklarını.Budapeşte'de bu kalitede işletmeye ihtiyaç duyulduğunu, açmak istemeleri halinde Belediye olarak kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Şahbaz ise Istvan TARLOS'a kendisini ve misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, en yakın zamanda Macaristan'da Budapeşte'de makamında ziyaret edeceklerinin sözünü verdi.

Budapeşte'deki Belediye Başkanlığındaki çalışmalarında başarılar diledi. Budapeşte'deki 4. metro inşaatının bitmesiyle Avrupa'daki ileri modern Başşehirler arasında yerini alacağını vurguladı.

Istvan Tarlos, Amb.Dr.Andras Gyenge ve konuklar, Filizler Köftecisi'nin yetkililerine Budapeşte'den getirdikleri plaketi takdim edip, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.