Gezegen Mehmet... 'ŞİMDİKİ AKLIM OLSA VJ BÜLENT'İ İŞTEN ÇIKARMAZDIM!'

Gezegen Mehmet... 'ŞİMDİKİ AKLIM OLSA VJ BÜLENT'İ İŞTEN ÇIKARMAZDIM!'

Müzik ve eğlence dünyasında trendleri belirleyen isimlerin başında gelen ünlü iletişimci Özgür Aras'ın sunumuyla gerçekleşen, kralmuzik.com.tr'de, iTunes ve Spotify Podcast platformlarında ve Kral Pop Radyo ‘da yayınlanan "Özgür Aras'la Baş Başa"nın bu hafta ki konuğu Gezegen Mehmet oldu.

Özgür Aras ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Gezegen Mehmet; kariyerinden, son dönemde hızla dijitalleşen müzik dünyasına,2022 yılında Kral FM ve Kral Pop Radyo’da en çok çalınan şarkılara kadar çok konuda çok özel açıklamalar yaptı.

Biz Sanatçılarımıza Yaşarken Kıymet Verdik...

Gezegen Mehmet, programda ilk olarak Özgür Aras’ın “Kral Grubu’nun ve sizin sırrınız neydi? sorusunu cevapladı. Gezegen Mehmet; “Kral’ın en büyük özelliği biz sanatçılarımıza yaşarken kıymet verdik. Kayahan ustanın son anlarında yanındaydık. Evinden bir program bile yaptık. Müslüm Baba’nın hep yanındaydık. Zaten Kral demek Müslüm Baba demek...

Neşet Ertaş, hiç unutmuyorum bir gün beni aradı dedi ki; “Mehmet gardaşım sizin çaldığınız şarkılar biraz kaliteli değil, bende özel bir arşiv var, bunu sana göndereyim sen onları çal” dedi. Sonra biz bu şarkıları ekledik. Dolayısıyla Kral’ın en büyük özelliği yaşarken değerlerimize kıymet verdik, öldükten sonra değil... “dedi.

2000’li Yılarda Kral Grubu’ndan Ağlayarak Ayrıldım!

Gezegen Mehmet, 2000’li yıllarda Kral Grubu’ndan neden ayrılığının tüm detaylarını da Özgür Aras’la Baş Başa programında anlattı. Gezegen Mehmet: “Üzülerek, ağlayarak ayrılmak zorunda kaldım.

Cem Uzan, dönemin patronu o yıllarda... 46. Yıl diye bir etkinlik başlattı. Uzan Grubu’nun 46. Yılı... Müştak Ayvaz geldi ve bana bu programı Cem Uzan’ın benim sunmamı istediğini söyledi. Grubumun 46. yıl kutlamalarını sunmaktan gurur duyarım dedim.

Sunmaya başladım, sonra o 46. Yıl etkinlikleri siyasete evrildi. O dönem Sayın Cumhurbaşkanımız da seçime giriyor. Bir tarafta sevdiğim ve değer verdiğim bir siyasetçi var diğer tarafta patron... Ve... siyasete giriyor, sert mesajlar vermeye başladı.

Dedim ki artık benim için bir yol ayrımına geldik. Çünkü bu kanalın sahibi Cem Uzan ve o ne derse o olur. Hiçbir yere gidemezsin dedi Cem Uzan... Buna rağmen ben istifamı verdim. Sonrasında iki sene Best FM’de çalıştım. Kral’dan giderken geri dönerim diye gitmedim. Giderken ağlayarak ve üzülerek gittim, bir daha dönmeyeceğim diye gittim. Daha sonra TMSF el koydu. Adem Gürses beni aradı.

O zaman kendisi grubun başındaydı. Mehmetciğim yuvana dönebilirsin dedi. Kral FM Müzik Direktörü olarak ayrılmıştım, Star Radyo’larının Genel Yayın Yönetmeni olarak tekrar göreve başladım. Ta ki... 2008 yılına kadar... Doğuş Grubu, 2008 yılında Kral markasını satın alınca dönemin CEO’ su Cem Aydın, Kral TV’ye de benim bakmamı istedi. Yönetemeyeceğim şeylere bakmak istemediğimi söyledim.

Benim Top 20 Listelerime karışırsınız, ödül törenine karışırsınız, çaldığım şarkılara karışırsınız... Ben televizyonu istemiyorum dedim. Cem Aydın’da Doğu Grubu’nun işi erbabına verir, ona karışmaz asla dışarıdan müdahale etmez dedi. Bu sözü de aldıktan sonra 2008’den itibaren Kral TV’de bana bağlandı. “ dedi.

Cem Uzan Döneminde Benim Kral TV ile Alakam Yoktu!

Son Yapılan Dört Kral Müzik Ödül Töreni Benim Kontrolümde Yapıldı!

Gezegen Mehmet; “Kral’ı kurulduğundan beri ben yönetiyorum algısı doğru değil” derken, Kral TV’deki sorumluluğunun 2008 yılından sonra başladığını söyledi. Gezegen Mehmet; “Bazen beni eleştirenler Cem Uzan dönemine atıfta bulunarak beni eleştiriyorlar. Ben o dönemde sadece Kral FM’in müzik direktörlüğünü yapıyordum. Kral TV ile benim bir alakam yoktu.

Kral TV ile alakam 2008 yılından itibaren başladı. Sonrasında da zaten beş tane ödül töreni yapıldı. İlk yapılan ödül törenine çok fazla müdahil olamadım. O zaman tam benim kontrolümde değildi. Son yapılan dört ödül töreni tamamen benim kontrolümde yapılmış, benim organizasyonumla yapılmış ödül törenleridir. “ dedi.

Saçım Olmadığı, Kel Olduğum İçin VJ’lik Yapamadım!

Şimdi ki Aklım Olsa VJ Bülent’i İşten Çıkarmazdım!

Gezegen Mehmet, 2008 yılından itibaren Kral TV’de VJ’ler ile olan yayınların kaldırılmasıyla ilgili de açıklamalar yaptı.

Gezegen Mehmet; “Kral TV, İlk kurulduğu yıllarda VJ’ler vardı. Hatta bende VJ’lik yapmak çok istemiştim. Ama yapamadım. Nedenini de ilk kez burada açıklıyorum. Saçlarım yoktu, kel olduğum için yapamadım. Böyle sadece yanlarda saçlarım vardı. O zaman böyle kazıtıp karizma olma olayları da yoktu.

Saçım olmadığı için kel olduğum için VJ’lik yapamadım. Kimse teklif bile etmedi bana...Tipimi beğenmediler o dönem. “dedi. Gezegen Mehmet, sonrasında 20 yıl protez saç kullandığını ve sonrasında eşinin protez saç ile ne kadar rahatsız olduğunu anladığını ve çıkarmasını istediğini söyledi.

Gezegen Mehmet Kral TV’den VJ’lerin 2008 yılından itiberen kaldırıldığını da şu sözlerle anlattı; “İlk dönemler bu VJ’lik çok popülerdi. Daha sonra TMSF döneminde Kral TV acayip bir noktaya geldi. Müzik kanalı gibi değildi...

Böyle kötü bir süreç geçirmiş, yıpranmış bir Kral TV’yi 2008 yılında Doğuş Grubu aldı. İlk yaptığım iş VJ’leri kaldırmak oldu. Bülent hariç... Bülent ile oturduk konuştuk ve onunla birlikte çalışmak istediğimi söyledi. Ve ona Kral TV’de bir program yapmasını istedim. Biz Bülent ile aylarca bu şekilde çalıştık. Ta ki... Oray Eğin’in programına çıktı... Şık olmayan bir programdı... Kral TV hakkında geçmişine yönelik dedikodular falan... çok üzüldüm...

Dedim ki sen burada Kral TV’yi temsil ediyorsun, bu programın içinde ne işin var... Veya diyelim ki böyle bir programın içine düştün birileri Kral TV’yi kötülüyorsa, geçmişi dahi kötülese senin çıkıp benim yanımda bunları konuşamazsınız demen lazım... Belki çok sert bir tepki de olabilir bu olaydan dolayı Bülent ile yollarımızı ayırdık. Şimdi ki aklım olsaydı yolları ayırmazdım.

Uyarırdım, belki kızabilirdim ama şimdi ki aklım olsa VJ Bülent’i işten çıkarmazdım. “ dedi. Gezegen Mehmet; “Sonra tabi ki cinsel tercihinden dolayı bu çıkarmanın gerçekleştiğini ima eden haberler ortaya çıktı. İnsanlar, işi başka boyutlara taşıdılar. Bundan dolayı çok üzüldüm...

Benim için iki türlü insan vardır. İyi ve kötü insan... O insanın cinsiyeti, cinsel tercihi, yaşantısı beni hiç ırgalamaz... Benim için önemli olan iyi insandır. İyi insan nedir; adaletli, merhametli, vicdanlı insanlar... Bunlar benim için ayrıdır...

Kötü insanlardan da uzak dururum... Beni bu konuda çok yıprattılar. “dedi.” Daha sonra VJ Bület ile telefonda görüştüklerini söyleyen ve bir araya geleceklerini de ekleyen Gezegen Mehmet, kimseye karşı bir kırgınlığının olmadığını belirtti.

Rap Tarzı Müzik Dünyasını Kuşatmış Durumda!

Bugün Marka Olanlar Popüler Değil, Popüler Olanlar da Marka Değil!

Gezegen Mehmet, programda yeni dönem müzik piyasasını da değerlendirdi. Yeni dönemde Rap müziğin müzik dünyasını kuşattığının altını çizen Gezegen Mehmet, bu duruma duyarsız kalmanın söz konusu olmayacağını söyledi.

Gezegen Mehmet; “Yeni döneme baktığımızda pop müzik yapanların gerilemiş gibi görünme sebebi aslında sosyal medyadır. Sosyal medya hayatımıza girince bizim popçularımız, marka sanatçılarımız sosyal medya konusunda uyanmadılar.

Dünyanın değiştiğini fark etmediler. Hatta sosyal medyaya biraz da küçümseyerek baktılar. Biraz geç kaldılar. Burayı kullanamayınca, bu alanlar ve bu mecralar yeni arkadaşların alanı haline geldi. Dediler ki madem biz burada popüleriz bir de şarkı patlatalım dediler. Madem burada popüleriz ya oyuncu olalım ya da şarkıcı olalım dediler. Oyuncu olmak zor... Sosyal medya fenomenlerinin bir kısmı dedi ki;

“Biz bir şarkı da söyleyelim.” Ve bu da tuttu. Zaten hazır bir kitle var orada... Özetle bugünün markaları popüler değil, popüler olanlarda marka değil... “ dedi.

Gezegen Mehmet, şu dönemde popüler olan ve şarkı söyleyen sosyal medya fenomenlerinin vakit kaybetmeden markalaşmama ve kurumsallaşmama durumlarında bu popülerliğin uzun süreli olmayacağını belirtti. Gezegen Mehmet, dinleyicilerin kaliteyi anladığını da sözlerine ekledi.

Arabesk Müzik Bir Tercih Değil, Zorunluluktur!

Gezegen Mehmet, programda son dönemde arabesk müziğe özellikle Z kuşağının yoğun ilgi göstermesini de değerlendirdi. Arabesk müzik bir tercih değildir, bir zorunluluktur.

İnsanlar kiralarını ve faturalarını ödeyemiyorsa, ceplerinde paraları yoksa, tatile gidemiyorlarsa, kız arkadaşı ile buluşamıyorsa... İnsan dediğin varlık iki şeyden oluşuyor. Somut ve soyut...

Somut nedir; uyumaktır, yemek yemektir, nefes almaktır... Soyut olanda insan sosyal bir varlıktır. Sinemaya gitmesi lazım, konsere gitmesi lazım, kız arkadaşı ile gezmesi lazım.

Şu an ülkemizin bulunduğu ekonomik durum aşkları bile etkiliyor. Kavuşamayan ayrılan insanların dibine indiğinde ekonomik sebepler çok fazla. Yaşadığımız bu ekonomik sıkıntılar müzik tercihimizi de etkiliyor. İnsan sıkıntı çekerken zil takıp oynayamaz ki... Türkiye Norveç gibi bir ülke olsa müzik tercihimiz de değişecek.” dedi.

Türkiye’de Ne Yazık ki Ödül Törenlerine Gelene Ödül Var!

Kral Müzik Ödülleri’ni Yapmıyoruz Dediğimde Kimse Beni Aramadı!

Gezegen Mehmet, Kral Müzik Ödüleri’nin artık neden yapılmadığını da Özgür Aras’la Baş Başa programında anlattı. Gezegen Mehmet; “Türkiye’de ne yazık ki gelene ödül var.

Kral Müzik Ödülleri’nde doğrularda yapılmıştır, geçmiş dönemlerde hatalarda yapılmıştır. Bir gün Ferit Bey ile sohbet ediyoruz. Dedi ki: “Mehmet senden bir şey rica ediyorum. Hiç canını sıkma, moralini bozma. Bizden yapamayacağımız bir şeyi isteyenler bizim dostumuz olamaz” dedi.

“Başını yastığa koyduğunda huzurlu uyu, adaletli ol senden sadece bunu istiyorum “dedi. Şimdi bir patron bunu söylediğinde altında çalışan adam ne kadar kötü olursa olsun, patronun torpil yapmadığı yerde sen torpil yapabilir misin? Biz de ne yaptık, bir sistem kurduk. Ödülleri biz vermiyoruz, ödülleri sistem veriyor. Önce şunu kararlaştırdık, bu ödülleri bir yılın ödülü...

Ocak ayından Aralık sonuna kadar... Tarih, bir gün bile geçse aday olamıyor. Ocak 1, Aralık son nokta! Sonra bu süreçte hangi albümler, şarkılar çıkmış hepsini çıkardık. Sonra bunları kategorilere ayırdık. Bunların hepsi aday dedik, aday adayı... Sonrasında meslek birlikleriyle toplantılar yaptık. Radyocular, aranjörler, gazeteciler, klip yönetmenleri bütün herkesle toplantılar yapıldı. Herkesin fikrini ve görüşlerini aldık.

Daha sonra aday belirlemede yüzde otuz üç satış rakamları, radyolarda çalınma oranları, yüzde otuz üç halk, yüzde otuz üç de jüri... 50 kişilik uzman jüri, sektörün önde gelen isimlerinden oluşturuldu.

Sonra adaylar belirlendi, artık satış rakamlarını kenara çıkarıyoruz. Çünkü artık adaylar belirlendi artık... Herhangi bir adayın ayağına pranga takmayalım dedik. Yüzde elli jüri, yüzde elli halk oylaması... Oylamalar yapıldı. Organizasyonu yapan firma bile dahil son iki saate kadar hiç kimse kimin ödül alacağını bilmedi. Bu süreçte kimse beni aramadı.

Sistem düzgün olduğu zaman kimse kimseyi aramıyor. Biz bu şekilde bu ödülleri verdik. Herkes ödül alacağını o gece orada öğrendi. “ dedi. Gezegen Mehmet, Kral Müzik Ödülleri’ni neden kaldırdıklarını da şu sözleriyle özetledi:

“Adayları açıklıyorsun, aday olmayanlar küsüyor, aday olanlar ödül alıyor ödül almayan adaylar küsüyor bu kez de... Ödül alanlar neden daha fazla ödül almadık diye küsüyorlar. Dedim ki ben kimseyi mutlu edemiyorum. Ödül töreni yapmayacağız dediğimizde de beni bir kişi aramadı. Sektörün önemli isimlerinden tepki bekliyorum. Demek ki yapsam da kimsenin umurunda değil, yapmasam da... O zaman bunca çileyi neden yaşıyoruz. Madem kimsenin umurunda değilse böyle bir ödül töreni o zaman yapmayalım dedik. “ dedi.

Allah Bana Nefret Etme Duygusunu Vermemiş!

Müzik dünyasından küstüğü kimsenin olmadığının altını çizen Gezegen Mehmet, içinde nefret duygusunu barındırmadığını söyledi.

Biz Kral Olarak Yol Arkadaşlarımızın Yanındayız!

Son 10 yılda müzik dünyasında neler oldu sorusu üzerine Gezegen Mehmet şu değerlendirmeleri yaptı; “Bir ara 90’lı yıllarda pop müzik patlaması oldu. 90’lar deyince akla sadece pop geliyor ama arabesk de yükselişteydi. 90’lı yıllar böyle geçti.

Daha sonra popçular bir duruma uyandılar. Arabesk formunda pop yapmaya başladılar. Biraz pop kalıplarını bozdular. Bakıyorsun okuma arabesk, kemanlar var... Popçular arabeskin zayıflamasıyla birlikte o alanı kendilerine çevirdiler. Ortaya alternatif şarkılar çıktı. Örnek vermek gerekirse Funda Arar, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli gibi sanatçılarımızın şarkılarını Kral FM’de de çalıyoruz...

Son beş yılda da rap müzik hayatımıza girdi. Bu bir süreç... Özellikle pop müzik yapan yol arkadaşlarımıza sesleniyorum panik yapmazsan batmazsın, bu kriz anı... Bildiğimiz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Biz Kral olarak yol arkadaşlarımızın yanındayız. “dedi.

Kral FM’de 2022 yılında En Çok Çalınan Şarkı Özgür Alter “Dem”!

Kral Pop Radyo’da 2022 Yılında En Çok Çalınan Şarkı Köfn “Bi Tek Ben Anlarım”!

Gezegen Mehmet, programda 2022 yılının da müzik dünyası açısından değerlendirmesini yaptı.

Gezegen Mehmet; “Bizde üç tane liste var. Kral FM’in listesi var, Kral Pop Radyo’nun listesi var bir de Kral Liste var. Kral Liste şu an elimize ulaşmadı. Kral Liste; dijital, YouTube ve radyoların en çok çalma, dinlenme ve indirilme verilerinin harmanlanıp puanlanması sonucu ortaya çıkan bir liste...

Kral FM’E baktığımızda 2022 yılında en çok çaldığımız sanatçı kim diye sorduğumda gelen ve hiç müdahale etmediğimiz bir listedir; 2022 Yılında Kral FM’de 5 numarada Ebru Yaşar “Ben Bilmem, 4 numarada İzzet Yıldızhan “Dünyadan Uzak” 3 numarada Özgür Alter “İki Elin Kanda Olsa Gel” 2 numarada Cengiz Kurtoğlu “Aşkın Cehennemi” ve 1 numarada ise Özgür Alter “Dem” “dedi. Kral Pop Radyo’ya baktığımız da ise 5 Numarada Madrigal “Seni Dert Etmeler”, 4 numarada Can Koç “Gökyüzünü Tutamam” 3 numarada Emir Can İğrek “Kor” 2 numarada Edis “Arıyorum” ve 1 numarada ise Köfn “Bi’tek Ben Anlarım”  “dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.