HAKAN URAL HOT TRICK YAPTI = 3 KERE SALLADI

Survivor; Ogeday’ın şampiyonluğu ile bitti.. Yarışmanın finali ertesi sabah Aramızda Kalmasın’da masaya yatırıldı..

Yarışmanın en dikkat çeken elemanları -başta Sabriye olmak üzere- konuşuldu, eleştirildi, bol  bol kahkaha atıldı..

Sıra geldi Serhat’a.. Serhat’ın sevinirken; dış eklerle boğa haline getirilen görüntüleri, burnundan soluması.. Herkesi güldürdü..

Ve başladı Hakan Ural; sallamaya..

‘Bu Serhat var ya bu Serhat.. Hani şu 6-0’lık Galatasaraly galibiyeti var ya.. Ha işte o maçta 3 tane attı.. Hot trick yaptı..’

Baktı masadaki diğer kızla oğlan anlamadı, açıklama yaptı:

‘Bu Serhat var ya bu Serhat.. Aynı maçta 3 tane gol atana hot trick yaptı denildiği için hot trick yaptı..’

Hayır güzel kardeşim.. Atma atma kalede Mondragon var.. Tamam o maçta 6 tane yedi ama 3’ünü Serhat’tan değil.. Sana önce 6 golü bi hatırlatayım:

D.9 Tuncay.. D.38 Ortega.. D.69 Serhat.. D.75 Serhat.. D.79 Ceyhun.. D.87 Ümit Özat..

Hakan Ural’a işin doğrusunu söyleyen bir telefon gelsin diye bekliyorum ama hala programa bağlanan yok.. Selçuk Abi (Ural) sen bağlansan da oğlunun yanlışını düzeltsen.. Neyse..

HEYKEL DİKİLDİĞİNDE SERHAT;

Serhat; 5 Haziran 1981 Almanya doğumlu.. Boğa heykeli Kadıköy’e 1987 yılında dikildi.. Yani heykel dikildiğinde Serhat; 6 yaşındaydı.. O yaşta da ne Fenerbahçe’de oynaması mümkündü ne de G.Saray’a 3 gol atması..

Hadi şu Boğa heykelinin tarihçesini de yazayım da; bugünkü vatandaşlık görevim bitmiş olsun;

Kadıköy’ün simgesi haline gelen, Kadıköy’e gelenlerin, mutlaka adres tariflerinde yer alan, kimi zaman fotoğraf çektirmek için sırtını verip kucakladığı, kimi zaman da sevdikleriyle buluşma noktası olarak kullandığı Altıyol’daki Tarihi  Boğa Heykeli 153 yaşında..

1864 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Sanatçı Rouillar’da Paris’te yaptırılan ve orijinal adı “Dövüşen Boğa” olan Kadıköy’ün Boğa Heykeli,  uzun yıllar çeşitli noktaları dolaştıktan sonra Altıyol’a konuldu ve Kadıköy ile özdeşleşti.

1950’lilerin ortasında Boğa Heykeli bir ara yeni açılan Hilton Oteli’nin Harbiye girişine konulduysa da eski mekanı olan Lütfi Kırdar’a geri getirildi ve 1970’e kadar da burada kaldı.

1971’de heykel, günümüzde Kadıköy Belediyesi Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi olarak hizmet veren Kadıköy Şehremaneti binasının önüne getirildi.

Paris’ten İstanbul’a birkaç ayda gelen Boğa Heykeli’nin 150 yıllık İstanbul turu 1987 yılında Kadıköy Altıyol’da son buldu.

Yeni yerine hemen alışan Boğa, kısa sürede Kadıköy’ün en önemli sembollerinden birine dönüştü.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.