Hugh Hefner... "GERÇEK PLAYBOY" ÖLDÜ; DERGİ YETİM KALDI!..

Hugh Hefner... "GERÇEK PLAYBOY" ÖLDÜ; DERGİ YETİM KALDI!..

Mutfakta çıkardığı dergiyle cinsel devrim yapan Playboy’un kurucusu Hugh Hefner 91 yaşında hayatını kaybetti. Hefner, dergisinin ilk baskısının kapağını süslediği Marilyn Monroe’nun yanına gömülecek...

Dünyanın en ünlü ve en çok satan erkek dergisi olan Playboy’un kurucusu ve sahibi olan Hugh Hefner önceki gece 91 yaşında yaşamını yitirdi.
 
Şikago’da 1926 yılında dünyaya gelen Hefner, 1944-1946 yıllarında ABD ordusunda askeri bir gazetede yazarlık yaptı. Ardından Urbana Champaign Illinois Üniversitesi’nde   psikoloji, yaratıcı yazarlık ve sanat dallarında eğitim gördü.
Sonra Northwestern Üniversitesi’nde sosyoloji dalında ve ABD’de seks yasaları üzerine lisansüstü eğitimi aldı.
 
Playboy yetim kaldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borçla kurdu

Esquire dergisinde metin yazarı olarak çalışmaya başlayan Hefner, bir süre sonra maaşına yeterli zam yapmadıkları için ayrıldı. 1953 yılında annesinden ödünç aldığı bin dolar ile Playboy dergisini kurdu.

Evinin mutfağında yapmaya başladığı derginin ilk sayısında Marilyn Monroe‘nun 1949 yılında çekilen efsanevi takvim pozunu kullandı.

Çıplaklık ve cinselliğin yanı sıra o dönemin güncel konularıyla ilgili makaleler, siyasi ve kültürel yazılar yayınlayan Hefner’in dergisi ilk yılda 200 bin, 5 yılda 1 milyon satış rakamına ulaştı. 70’li yıllarda ise derginin satış rakamları 7 milyona kadar çıktı.

Hefner’in şirketi, ilerleyen yıllarda kumarhaneler ve gece kulüplerini de satın alarak bir imparatorluğa dönüştü.

Ancak dijital medyayla rekabete dayanamayan Playboy her ne kadar kan kaybetse de günümüze kadar yayın hayatına devam etti.

‘Babam medya öncüsüydü’

Seksi entellektüel hale getiren cinsel devrimin yaratıcısı olan Hefner, geçen yıl 100 milyon dolara sattığı malikânesinde doğal nedenlerle hayata gözlerini yumdu.

 Reuters Haber Ajansı, Hefner’in Viagra sayesinde 80’li yaşlarında bile aktif bir cinsel hayatının olduğunu yazdı.

Hugh Hefner’in oğlu Cooper Hefner, pek çok kişinin babasının yokluğunu derinden hissedeceğini açıkladı.

Babasının “bir medya öncüsü” olarak etkili ve sıra dışı bir hayatının olduğunu söyleyen Cooper Hefner, babasını “ifade özgürlüğü, sivil haklar ve cinsel özgürlük savunucusu” olarak tanımladı.

Malikâneyi satmıştı

Hedonist yaşam tarzıyla nam salan ve son yıllarını lüks malikânesinde verdiği dev partilerle geçiren Hefner, bu yüzden kötü bir şöhrete kavuşan malikânesini 200 milyon dolara satışa çıkardı.

1927’de inşa edilen malikâne, 1971 yılında 1 milyon dolara Playboy dergisi tarafından satın alınmıştı. Ancak malikâne geçen yıl yüzde 50 indirimle 100 milyon dolara (Yaklaşık 356 milyon TL) milyarder işadamı Dean Metropoulos’un oğlu Daren Metropoulos’a satıldı.

Hefner satış sözleşmesine ölene kadar malikânede yaşama şartını koydurdu. 

‘Güzel bir dergi satmak ister misin?’

Hefner kurduğu 200 milyon dolarlık imparatorluk sayesinde ABD elitleri ile de yakın ilişkiler kurdu. Bunlardan birisi de şimdi ABD başkanı olan Donald Trump’tı.

Trump 1990 yılında Playboy’a kapak olmuş ve Hefner’a ‘Güzel dergi, satmak ister misin?’ diye sormuştu.

2003 yılındaki bir partide de Hefner ve partneri Holly Madison, Trump ve o zaman Kraus soyadını taşıyan sevgilisi Melania ile böyle poz vermişti. 

Monroe’nun yanına gömülecek

Genellikle ipek pijamalarla poz veren Hugh Hefner, Westwood Village Memorial Park Mezarlığı’nda Marilyn Monroe’nın mezarının yanındaki boş yeri 1992 yılında 75 bin dolara satın almıştı. Hefner’in vasiyetinde buraya gömülmek istediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.