Hulusi Tunca… DUAYENİMİZİ, BAŞYAZARIMIZI, ABİMİZİ, DOSTUMUZU KAYBETTİK!

Hulusi Tunca… DUAYENİMİZİ, BAŞYAZARIMIZI, ABİMİZİ, DOSTUMUZU KAYBETTİK!

Meslek hayatına tam 47 yıl önce Milliyet Gazetesi’nin HEY Dergisi’nde başlayan son 11 yıldır da magazinkolik.com da köşe yazarlığı yapan Hulusi Tunca bu sabah saat 05 civarında evinde uyurken geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti…

Tunca’nın cenazesi bugün ikindide Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Camii’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

HULUSİ TUNCA KİMDİR?

1954’te Bolu’da dünyaya gelen Hulusi Tunca, Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

1 Eylül 1972’den itibaren Hey dergisinin çevirmeni, muhabiri, istihbarat şefi, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak 25 yıl görev yaptı.

Daha sonra Hey Girl dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 5 yıl süreyle Sabah ve Star gruplarında Takvim ve Damga gazeteleri ile Habertürk’te çalıştıktan sonra 1 Kasım 2004’te Hürriyet’e katıldı ve iki yıl görev yaptı. Hulusi Tunca 2007 yılından bu yana magazinkolik.com da “duayenkolik” başlığı altında köşe yazarlığı yapıyordu…

Sürekli sarı basın kartı sahibi olan Tunca’nın, çeşitli basın ve yayın kuruluşlarından aldıklarının yanı sıra, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından verilen “Meslek Onur Ödülü” bulunuyordu.

Tunca, “İşte 30 yıllık Kanıt… İşte 30 Yıllık Belgeler” başlıklı Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberiyle, hem Emrah Karaca’nın Cem Karaca’nın oğlu olduğunu “mahkemeden önce” kanıtladı, hem de Magazin Gazetecileri Derneği’nden Çetin Emeç Altın Objektif Haber Ödülü’nü kazandı.

Kitapları
Türk Pop Müziği Sanatçıları Ansiklopedisi (1978)
Mirkelam Nereye Koşuyor (1995)
Barış Manço: Uzun Saçlı Dev Adam- O Bir 'Masal'dı (2005)
Hey Gidi Günler - Bir Best Offf Çeksem (2007)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum